Ascultă e-teatru

Arhiva Radio Fiction Desk / Evenimentele anterioare

O nouă premieră la „Radio Fiction Desk - 2017”

Marți, 27 Iunie 2017 , ora 12.25
 

Vă invităm, începând de miercuri, 28 iunie, pe site-ul tnr.srr.ro, pagina radiofictiondesk.srr.rosă ascultați și să notați cea de a treia piesă din cadrul concursului „Radio Fiction Desk - 2017, premiera radiofonică „Rămășagul”, o adaptare după Vasile Alecsandri, interpretată de trupa de elevi - actori de la „Școala Centrală” din Capitală.

Din distribuție fac parte: Silvia – Maria Bențea, Alexandru Cotan, Iuliana – Gabriela Curticăpean, Antonia – Denisa Marin, Mihnea- Paul Popescu, Adelina – Maria Szasz, Andreea – Nicoleta Tcaciuc, îndrumați de doamna profesoară Catrinel Albert. Echipa de realizatori este formată din: Florin Bădic și Mirela Anton - asistența tehnică, Renata Rusu - regia de studio, Patricia Prundea - regizor muzical, Vasile Manta - regizor artistic, Silvia Cusursuz - adaptarea radiofonică și Manuella Popescu - realizator.

Această nouă înregistrare radiofonică se alătură primelor două piese din actuala ediție - ”Bacul nu-i sfârșitul lumii”, de Filip Columbeanu - interpretată de elevii-actori de la Colegiului Național ”Ion Neculce” și Steaua fără nume”, o adaptare după Mihail Sebastian - interpretată de elevii-actori de la Colegiul Național „Gheorghe Șincai”, piese care pot fi ascultate și votate pe site-ul tnr.srr.ro, pagina radiofictiondesk.srr.ro.

Radio Fiction Desk ” este un proiect concurs, realizat de Radio România, prin Centrul Cultural Media - Teatrul Național Radiofonic, în colaborare cu Inspectoratul Școlar al Municipiului București, care își propune colaborarea cu  trupe de actori formate din elevi ai liceelor bucureștene, pentru a realiza spectacole de teatru radiofonic. Succesul deosebit de care s-au bucurat primele două ediții și entuziasmul din cea de a treia ediție sunt o dovadă a creșterii interesului tinerei generații pentru această formă deosebită de exprimare artistică – teatrul radiofonic.

Proiectul va continua, în toamnă, cu încă o trupă de elevi–actori de la Colegiul Național ”Cantemir Vodă”. După desfășurarea stagiilor de pregătire, cu participarea echipei de realizatori și a unor mari actori ai scenei românești – așa cum au făcut și colegii lor deja intrați în concurs - aceștia vor înregistra piesa de teatru selectată, care apoi va fi postată pe site-ul mai sus menționat.

Ca și la edițiile precedente, proiectul se va încheia, în luna decembrie, cu o Gală de premiere.

Noutatea acestei ediții este că, Primăria Capitalei a devenit Partener Instituțional al Proiectului ”Radio Fiction Desk”.


https://www.facebook.com/RadioFictionDesk


Vă dorim audiție plăcută!!!

Arhiva : 2020 | 2019 | 2018 | 2017 | 2016 | 2015 |
Copyright © 2000 - 2017 SOCIETATEA ROMÂNĂ DE RADIODIFUZIUNE
Str. General Berthelot, Nr. 60-64, RO-010165, București, România
E-mail: webmaster@srr.ro