Ascultă e-teatru

Radio Fiction Desk

Proiectul-concurs "Radio Fiction Desk" - teatrul radiofonic in licee


Radio Fiction Desk” – 2018, proiect realizat de Teatrul Național Radiofonic, în Parteneriat cu Inspectoratul Școlar al Municipiului București și în Parteneriat Instituțional cu Primăria Municipiului București.


Premiile RADIO FICTION DESK 2018 au fost următoarele:

Premiul I

Colegiul Național „Mihai Eminescu”și Clubul Copiilor sector 6 - Vreau roua pe picioare” de Enceanu Alexandru, Dumitru Ana-Maria și Saraolu Sabina-Alexandra.

Premiul de Popularitate

Colegiul Național Sfântul Sava” - O inspecție școlară de D.D.Pătrășcanu.

Premiul II

Colegiul Național Gheorghe Lazăr” - Rețeta dragostei” de Sabina Balan.

Premiul III

Colegiul Național Sfântul Sava” - O inspecție școlară de D.D.Pătrășcanu.

Mențiune

Liceul Teoretic Tudor Vladimirescu” - Jocul de-a vacanța” de Mihail Sebastian.

Premiul juriului

Andrei Gheorghe, pentru coordonarea Trupei de teatru ”AS”, a Colegiului Național ”Gheorghe Lazăr”.

Cea mai bună intepretare radiofonică feminină

Andreea Vișan, de la Colegiul Național Sfântul Sava”, pentru rolul DIRECTOAREA,  din piesa O inspecție școlară de D.D.Pătrășcanu.

Cea mai bună intepretare radiofonică masculină

Radu Popescu pentru rolul BILLY din piesa „Rețeta dragostei ” de Sabina Balan de la Colegiul Național „Gheorghe Lazăr”.

Cea mai bună intepretare radiofonică masculină

Gabriel Hangiu pentru rolul INSPECTORUL din piesa O inspecție școlară de D.D.Pătrășcanu de la Colegiul Național Sfântul Sava”.Joi, 17 ianuarie 2019, de la ora 15.00, a avut loc în sala de spectacole a Centrului Național de Artă ”Tinerimea Română” Gala de premiere ”Radio Fiction Desk - 2018”, moment final al proiectului inițiat de Radio România - Teatrul Național Radiofonic, în parteneriat cu Inspectoratul Școlar al Municipiului București. Partener Instituțional al Proiectului - Primăria Municipiului București. Pe parcursul derulării Proiectului, am avut bucuria de a întâlni, deopotrivă, elevi și cadre didactice care iubesc teatrul și care au participat, cu entuziasm, la toate fazele concursului – întâlnirea cu actori profesioniști și echipa de specialiști ai Teatrului Național Radiofonic, work-shop-uri, repetiții, toate acestea finalizate cu o experiență unică - cea a înregistrării radiofonice a unei piese de teatru, interpretate de elevi, în studioul „Mihai Zirra”, al Societății Române de Radiodifuziune. Postarea pieselor înregistrate pe site-ului tnr.srr.ro - pagina radiofictiondesk.srr.ro, și promovarea pe facebook, a făcut posibil ca ascultători de toate vârstele să poată să intre în contact cu spectacolele tinerilor actori, să le asculte și să le acorde note. Felicitări participanților și câștigătorilor acestei a patra ediții a Radio Fiction Desk! Pășim cu bucurie și curaj în a cincea editie.Arhivă : 2018 | 2017 | 2016 | 2015 |
Copyright © 2000 - 2017 SOCIETATEA ROMÂNĂ DE RADIODIFUZIUNE
Str. General Berthelot, Nr. 60-64, RO-010165, București, România
E-mail: webmaster@srr.ro