Ascultă e-teatru

Alte premii

Spectacolul Teatrului Național Radiofonic, „Pisica verde” de Elise Wilk, în top 4 la Festivalul „Prix Ex Aequo” de la Bratislava, 2016
Luni, 3 Aprilie 2017
Organizat de Radioteleviziunea Slovacă în colaborare cu Uniunea Europeană de Radio (EBU), Prix Ex Aequo este un festival competitiv de piese de teatru radiofonic pentru copii și adolescenți (singurul de acest gen), care oferă posibilitatea de a prezenta rezultatele artistice în această specie de teatru, de a facilita schimbul de experiență și de a menține producția pentru copii a Radioului slovac în contact cu cele mai recente evenimente de pe scena internațională.
Biblia neagră a lui William Blake, un spectacol de Ilinca Stihi- mențiune specială, la sectiunea Radio Drama a festivalului Prix Italia 2016
Luni, 3 Aprilie 2017
Radio România, prin Teatrul Național Radiofonic, obține o nouă recunoaștere internațională. Spectacolul Biblia neagră a lui William Blake, scenariul și regia artistică Ilinca Stihi primește Mențiunea specială a juriului la secțiunea Radio Drama, a Festivalului Prix Italia 2016.
Trofeul Reuniunii Teatrelor Naționale Românești pentru Teatrul Național Radiofonic București - Radio România
Luni, 3 Aprilie 2017
În perioada 13 - 21 septembrie 2016, Teatrul Național Radiofonic a participat la cea de a II-a ediție a Reuniunii Teatrelor Naționale Românești de la Chișinău - eveniment cultural organizat de Teatrul Național ”Mihai Eminescu” din Chișinău, sub egida Ministerului Culturii din Republica Moldova, Ministerului Culturii din România, Institutului Cultural Român din București și a Institutului Cultural Român ”Mihai Eminescu” din Chișinău.
Două producții Radio România, spectacolele Teatrului Național Radiofonic, „Pisica verde” și „Over the Rainbow”, premiate la New York Festivals World’s Best Radio Programs 2016
Luni, 3 Aprilie 2017
Radio România – Teatrul Național Radiofonic obține două importante premii la New York Festivals World’s Best Radio Programs 2016 (Festivalurile Celor mai bune Programe de Radio din Lume, de la New York), secțiunea „Best Drama Special”: Medalia de argint pentru Pisica verde de Elise Wilk, adaptarea și regia artistică: Mihnea Chelaru; Medalia de bronz pentru Over the Rainbow, scenariul și regia: Mihnea Chelaru și Ion Puican.
România România, argint la Festivalul Grand Prix Nova 2015
Luni, 3 Aprilie 2017
Radio România, a obținut argintul la Festivalul Internațional de Teatru Radiofonic Grand Prix Nova, desfășurat la București în perioada 1-6 iunie 2015, cu spectacolul “Mama” scenariul și regia artisitică Ilinca Stihi, la Secțiunea Short Forms (Teatru scurt).
Un nou premiu internațional pentru ''Numărătoare inversă''
Miercuri, 4 Martie 2015

Producția Societății Române de Radiodifuziune a Teatrului Național Radiofonic “Numărătoare inversă” scenariul de Mihnea Chelaru și Ion Andrei Puican, regia artistică Ion Andrei Puican, a primit premiul al II-lea la categoria teatru – scurt, la Festivalul ”The Winter’s Tales” din Marea Britanie.

Radio România obține o nouă victorie pe plan internațional
Miercuri, 25 Iunie 2014

Spectacolul Teatrului Național Radiofonic „Metamorfoza”, scenariu original de Ion Andrei Puican, inspirat după nuvela omonimă de Franz Kafka, a primit medalia de argint la categoria Best Drama Special, în cadrul New York Festivals International Radio Program Awards 2014. Ceremonia de decernare a premiilor a avut loc luni seara, 23 iunie la Manhattan Penthouse in New York.

VICTOR REBENGIUC A FOST AMFITRIONUL GALEI
Festivalului Internațional de Teatru Radiofonic Grand Prix Nova
Duminică, 22 Iunie 2014

Creatori, specialiști, dar și iubitori de teatru radiofonic au participat la cea de-a doua ediție a Festivalului Internațional de Teatru Radiofonic Grand Prix Nova, organizat de Radio România, între 16 și 21 iunie, la București, sub înaltul patronaj al Alteței Sale Regale Principesa Moștenitoare Margareta a României.

Teatrul Național Radiofonic pe podium la PRIX MARULIC, Hvar, Croația 2014
Sâmbătă, 24 Mai 2014
La cea de-a 18-a ediție a Festivalului International de Teatru Radiofonic PRIX MARULIC 2014, care a avut loc în perioada 17-23 mai, la Hvar, în Croația, spectacolul "Numărătoare inversă", de Mihnea Chelaru, regia artistică Ion Andrei Puican, producție a Teatrului Național Radiofonic, din cadrul Societății Române de Radiodifuziune, a obtinut locul al 3-lea la categoria "Short Form"
Producția Teatrului National Radiofonic "Vai, sărmanul tată!" premiată la Grand Prix Nova 2013
Joi, 6 Februarie 2014
Producția "Vai, sărmanul tată!", de Petre Barbu, în regia artistică a lui Atilla Vizauer, a primit premiul al doilea la secțiunea "Teatru scurt" a Festivalului Internațional de Teatru Radiofonic Grand Prix Nova, care s-a desfășurat în Capitală, în perioada 30 septembrie - 5 octombrie.
Arhiva : 2017 | 2015 | 2014 | 2013 | 2011 | 2010 |
Copyright © 2000 - 2017 SOCIETATEA ROMÂNĂ DE RADIODIFUZIUNE
Str. General Berthelot, Nr. 60-64, RO-010165, București, România
E-mail: webmaster@srr.ro