Ascultă e-teatru

Arhiva Radio Fiction Desk / Evenimentele anterioare

Ediția a III-a a Proiectului „Radio Fiction Desk” debutează la Colegiul Național ”Ion Neculce” din Capitală

Miercuri, 5 Aprilie 2017
 

Marți, 4 aprilie, începând cu ora 13,00, la Colegiul Național ”Ion Neculce”, lansăm cea de-a treia ediție a Proiectului „Radio Fiction Desk”, unde va avea loc primul work-shop din cadrul acestuia, avându-l ca invitat special pe îndrăgitul actor și profesor Florin Zamfirescu. La acestă întâlnire participă trupa de elevi-actori, coordonați de actorul Radu Stoian și echipa de realizatori a proiectului.

Primul spectacol radiofonic, ce va intra în concurs, va fi realizat după piesa de teatru ”Bacul nu-i sfârșitul lumii”, de Filip Columbeanu.


 „Radio Fiction Desk 2017” este un proiect concurs, realizat de Radio România prin Centrul Cultural Media - Teatrul Național Radiofonic, în colaborare cu Inspectoratul Școlar al Municipiului București, care își propune colaborarea cu  trupe de actori formate din elevi ai liceelor bucureștene, pentru a realiza spectacole de teatru radiofonic. Întrucât primele două ediții s-au bucurat de un real succes, continuarea Proiectului și în anul 2017 sperăm să îndrepte atenția noilor generații către această formă de exprimare.

Radio Fiction Desk” pe parcursul anului 2017 va continua cu încă trei trupe de elevi-actori, și anume cele de la Colegiul Național ”Gheorghe Șincai”,Școala Centrală” și Colegiul Național ”Cantemir Vodă”. În toate aceste unități de învățământ se vor derula workshop-uri, la care elevii actori vor fi îndrumați și pregătiți de către specialiștii Redacției Teatru, alături de care vor participa și mari personalități ale scenei teatrale din România – colaboratori constanți ai Teatrului Național Radiofonic.


Ca și în primele două ediții, la finalul fiecăruia dintre cele patru stagii de pregătire, elevii vor înregistra piesele de teatru, care apoi vor fi postate pe site-ul tnr.srr.ro, pagina radiofictiondesk.srr.ro, în succesiunea realizării lor. Astfel, piesele de teatru radiofonic vor putea fi ascultate și notate, de către toți utilizatorii, iubitori ai teatrului radiofonic. Ca și la edițiile precedente, în luna decembrie se va desfășura Gala de premiere.


Noutatea acestei ediții constă în aceea că, începând cu acest an, Primăria Capitalei este Partener Instituțional al Proiectului ”Radio Fiction Desk”.https://www.facebook.com/RadioFictionDesk

Arhiva : 2020 | 2019 | 2018 | 2017 | 2016 | 2015 |
Copyright © 2000 - 2017 SOCIETATEA ROMÂNĂ DE RADIODIFUZIUNE
Str. General Berthelot, Nr. 60-64, RO-010165, București, România
E-mail: webmaster@srr.ro