Ascultă e-teatru

Arhiva Radio Fiction Desk / Evenimentele anterioare

Radio Fiction Desk 2016

Joi, 2 Februarie 2017 , ora 16.21
 

Teatrul Radiofonic a câștigat admirația actualei generații de liceeni bucureșteni prin proiectul „Radio Fiction Desk”. Lecția de viață primită de elevii-actori din patru licee bucureștene în prima ediție a proiectului, desfășurat în anul 2015, a demonstrat tuturor posibilitatea și utilitatea unei colaborări artistice între profesioniști și adolescenți.

Creativitatea, originalitatea și curajul de a se exprima într-o formă de manifestare artistică, care îmbină mijloace tehnice consacrate – înregistrarea și prelucrarea sonoră într-un studio de teatru radiofonic, unic în peisajul cultural național cu tehnica on-line, postarea și votarea pieselor înregistrate de elevii-actori pe site-ul proiectului Radio Fiction Desk – susține această colaborare minunată.

Dorința de competiție, exprimarea trăirilor afective prin interpretarea personajelor, jocul de-a timpul, prin parcurgerea unor texte și situații plasate în perioade istorice diferite, toate derulate în Studioul T1 „Mihai Zirra” al Radiodifuziunii Române, oferă liceenilor participanți la proiect posibilitatea acumulării unor experiențe generatoare de drumuri noi în viață.

Radio Fiction Desk 2016 își propune să continue colaborarea și cu alte trupe de teatru formate în licee, apropierea și împărtășirea secretelor unei profesii care cere devotament și talent.

Per aspera ad astra este dictonul care leagă generația liceenilor aspiranți de cea a truditorilor profesioniști pe scena Thaliei!

Le dorim mult succes!


Radio Fiction Desk” este un proiect – concurs, care își propune colaborarea cu  trupe de actori formate din elevi ai liceelor bucureștene, pentru a realiza spectacole de de teatru radiofonic.

Prima ediție a proiectului s-a derulat pe parcursul anului 2015, cu participarea a patru unități de învățământ bucureștene: Colegiul Economic „Virgil Madgearu”, Liceul Teoretic „Dimitrie Bolintineanu”, Colegiul Național „Iulia Hasdeu” și Colegiul Național „Gheorghe Lazăr”.
Piesele, interpretate de elevii actori, au fost postate pe site–ul tnr.srr.ro pagina proiectului, unde au fost ascultate și notate de către ascultătorii de teatru radiofonic. La începutul lunii decembrie, în cadrul Galei de premiere, juriul de specialitate a oferit premiile mult așteptate: ”Premiul de popularitate”, Locurile IIIIII, Mențiune , ”Premiul pentru interpretare radiofonică feminină”, ”Premiul pentru interpretare radiofonică masculină” și „Premiul special al juriului”.

Proiectul a avut un impact puternic în rândurile eleviilor și al profesoriilor și ne bucură că putem să–l continuăm în anul 2016.

Liceele care participă în proiectul-concurs „Radio Fiction Desk” în acest an sunt:

  • Colegiul Național de Informatică Tudor Vianu

  • Colegiul Național Mihai Viteazul

  • Colegiul Național Spiru Haret
  • Liceul Teoretic Dante Alighieri


Proiectul „Radio Fiction Desk” este realizat de Radio România prin Centrul Cultural Media, Redacția Teatru în colaborare cu Inspectoratul Școlar al Municipiului București.
Arhiva : 2020 | 2019 | 2018 | 2017 | 2016 | 2015 |
Copyright © 2000 - 2017 SOCIETATEA ROMÂNĂ DE RADIODIFUZIUNE
Str. General Berthelot, Nr. 60-64, RO-010165, București, România
E-mail: webmaster@srr.ro