Ascultă e-teatru

Arhiva Radio Fiction Desk / Evenimentele anterioare

Gala de premiere "Radio Fiction Desk - 2016"

Joi, 8 Decembrie 2016
 

Marți, 13 decembrie, în sala Centrului Național de Artă ”Tinerimea Română”, se va desfășura, începând cu ora 16.00, Gala ”Radio Fiction Desk -2016”, moment final al unui proiect aflat la cea de a doua ediție, inițiat de Radio România prin Centrul Cultural Media - Teatrul Național Radiofonic, în parteneriat cu Inspectoratul Școlar al Municipiului București.


Timp de un an, am colaborat cu trupe de actori, formate din elevi ai liceelor bucureștene și am avut bucuria de a întâlni tineri care iubesc teatrul și care au participat cu entuziasm la toate fazele concursului – întâlniri cu actori profesioniști și cu echipa de specialiști ai Teatrului Național Radiofonic, work-shop-uri, repetiții – finalizate cu o experiență unică, cea a înregistrării profesionale a spectacolelor radiofonice în studioul „Mihai Zirra”, al Societății Române de Radiodifuziune. Postarea pieselor înregistrate, în succesiunea realizării lor pe site-ului tnr.srr.ro - pagina radiofictiondesk.srr.ro și popularizarea pe pagina proprie de facebook , a făcut posibil ca ascultători de toate vârstele să poată intra în contact cu creațiile tinerilor actori.

Spectacolele radiofonice intrate în concurs sunt: ”Chirița în provincie” - o adaptare după Vasile Alecsandri, în interpretarea elevilor-actori de la Colegiului Național de Informatică ”Tudor Vianu”, „O scrisoare pierdută” – o adaptare după I. L. Caragiale, în interpretarea elevilor-actori de la Colegiul Național „Mihai Viteazul”, ”Boul și vițeii” - o adaptare după Ion Băieșu, în interpretarea elevilor-actori de la Colegiul Național „Spiru Haret” și „Avioane de hârtie”, o adaptare după Elise Wilk, în interpretarea elevilor-actori ai Liceului Teoretic „Dante Alighieri.

Juriul de specialitate format din personalități marcante ale scenei teatrale românești și din specialiști ai Redacției Teatru, are următoarea componență: Adriana Trandafir, Virgil Ogășanu, Adrian Titieni , Alexandru Bindea Domnica Țundrea – realizator TNR, Irina Soare Neumark – redactor TNR, Ilinca Stihi - regizor artistic TNR, Patricea Prundea - regizor muzical TNR și Attila Vizauer – regizor artistic, readctorul șef al Redacției Teatru, director Centrul Cultural Media - președintele juriului.

În urma deliberărilor juriului, se vor acorda următoarele premii: Premiu I, II și III, Mențiune, ”Premiul pentru cea mai bună interpretare feminină”, ”Premiul pentru cea mai bună interpretare masculină”, ”Premiul special al juriului”, dar și ”Premiul de popularitate” – desemnat în urma aprecierilor dumneavoastră, exprimate prin vot. Premiile vor consta în diplome, trofee, medalii, CD-uri cu piese de teatru radiofonic din fonoteca radio, realizate de Casa Radio, cărți, dar și câte un CD conținând cele patru spectacole radiofonice participante în concurs.

Pe scenă alături de premianți vor urca invitații de onoare ai Galei, actorii: Adriana Trandafir, Virgil Ogășanu, Adrian Titieni și Alexandru Bindea.

Microrecitalul cantautorului Ovidiu Mihăilescu, va încheia, și în acest an, Gala “Radio Fiction Desk - 2016”.Parteneri: Centrul Național de Artă ”Tinerimea Română”

https://www.facebook.com/RadioFictionDesk


Arhiva : 2020 | 2019 | 2018 | 2017 | 2016 | 2015 |
Copyright © 2000 - 2017 SOCIETATEA ROMÂNĂ DE RADIODIFUZIUNE
Str. General Berthelot, Nr. 60-64, RO-010165, București, România
E-mail: webmaster@srr.ro