Ascultă e-teatru

Arhiva Radio Fiction Desk / Evenimentele anterioare

„Avioane de hârtie”, de Elise Wilk - Cea de-a patra premieră, din cadrul proiectului „Radio Fiction Desk – 2016”

Vineri, 4 Noiembrie 2016 , ora 12.59
 
Vineri, 4 noiembrie 2016, va avea loc, pe site-ul tnr.srr.ro - pagina radiofictiondesk.srr.ro, lansarea premierei radiofonice „Avioane de hârtie”, o adaptare după Elise Wilk, interpretată de elevii-actori ai Liceului Teoretic „Dante Alighieri”.

Din distribuție fac parte următorii elevi-actori: Cristina Istrate, Maria Bîrsășteanu, Gabriel Voicu, Mădălina Ursache, Larisa Iordan, Claudiu Răducanu, Florin Burduf și Antonio Serban, îndrumați de doamna profesoară Alina Cocu.

Această ultimă premieră radiofonică se alătură pieselor înregistrate până acum în cadrul actualei ediții a proiectului ”Radio Fiction Desk -2016 ” - ”Chirița în provincie” - o adaptare după Vasile Alecsandri, interpretată de elevii de la Colegiului Național de Informatică ”Tudor Vianu”, „O scrisoare pierdută” – o adaptare după I. L. Caragiale, în interpretarea elevilor-actori de la Colegiul Național „Mihai Viteazul” si ”Boul și vițeii” - o adaptare după Ion Băieșu, interpretată de elevii de la Colegiul Național „Spiru Haret”, toate putând fi ascultate și notate pe site-ul amintit mai sus.

„Radio Fiction Desk 2016” este un proiect - concurs, realizat de Radio România - Centrul Cultural Media - Teatrul Național Radiofonic, în colaborare cu Inspectoratul Școlar al Municipiului București, care își propune colaborarea cu trupe de actori formate din elevi ai liceelor bucureștene, pentru a realiza spectacole de teatru radiofonic.

Proiectul s-a derulat pe parcursul anului 2016, în ediții succesive, la patru unități de învățământ bucureștene : Colegiului Național de Informatică ”Tudor Vianu”, Colegiul Național ”Mihai Viteazul”, Colegiul Național ”Spiru Haret” și Liceul Teoretic ”Dante Alghieri”.

Ca și în prima ediție, la finalul fiecăruia dintre cele patru stagii de pregătire, elevii au înregistrat radiofonic piesele de teatru în studioul „Mihai Zirra” al Societății Române de Radiodifuziune. Spectacolele au fost postate pe site-ul tnr.srr.ro, pagina radiofictiondesk.srr.ro, în succesiunea realizării lor. În acest fel, piesele înregistrate pot fi ascultate și notate de către elevi, de profesori, dar și de către alți iubitori ai teatrului radiofonic. La aceste aprecieri ale publicului se vor alătura  cele ale unui juriu de specialitate, în acest fel stabilindu-se câștigătorii, care vor fi premiați în cadrul unei gale care va avea loc  în luna decembrie a acestui an.

Menționăm că la această ediție, ”Radio Fiction Desk - 2016 ”, piesele vor putea fi ascultate și notate până pe data de 10 decembrie 2016.

Vă dorim audiție plăcută și vă așteptăm să contribuiți, prin notele acordate, la stabilirea câștigătorilor acestei ediții!

https://www.facebook.com/RadioFictionDesk

Arhiva : 2020 | 2019 | 2018 | 2017 | 2016 | 2015 |
Copyright © 2000 - 2017 SOCIETATEA ROMÂNĂ DE RADIODIFUZIUNE
Str. General Berthelot, Nr. 60-64, RO-010165, București, România
E-mail: webmaster@srr.ro