Ascultă e-teatru

Arhiva Radio Fiction Desk / Evenimentele anterioare

Ediția a II-a a Proiectului „Radio Fiction Desk” debutează la Colegiul Național de Informatică ”Tudor Vianu”

Vineri, 26 Februarie 2016
 

Cea de-a doua ediție a proiectului „Radio Fiction Deskdebutează joi 3 martie cu un work-shop, începând cu ora 12,30, la Colegiul Național de Informatică ”Tudor Vianu”. La acestă întâlnire vor participa, alături de elevii actori coordonați de profesorul Marcel Homorodean, echipa de realizatori ai proiectului, dar și cunoscutul și îndrăgitul actor Alexandru Bindea. ”Chirița în provincie”, după Vasile Alecsandri este piesa repetată, ca să fie înregistată radiofonic în studiourile SRR, de către elevii bucureșteni.

Radio Fiction Desk 2016” este un proiect concurs, realizat de Radio România prin Centrul Cultural Media - Teatrul Național Radiofonic, în colaborare cu Inspectoratul Școlar al Municipiului București, care își propune colaborarea cu  trupe de actori formate din elevi ai liceelor bucureștene, pentru a realiza spectacole de teatru radiofonic. Prima ediție, desfășurată anul trecut și cu realizarea a patru piese de teatru radiofonic interpretate de elevi actori, s-a bucurat de un succes deosebit, finalizându-se printr-o Gală de premiere, a determinat continuarea proiectului și în anul 2016.

De remarcat faptul că, recent, trupa de elevi actori ai Colegiului Național de Informatică ”Tudor Vianu”. a interpretat, cu succes, pe scena Teatrului ”Excelsior”, în premieră absolută în România, musical-ul ”Grease”, ceea ce spune multe atât despre potențialul acestei trupe, cât și despre interesul pentru teatru în rândul elevilor, profesorilor dar și al părinților.

Proiectul va continua pe parcursul anului 2016 cu încă trei trupe de elevi actori, și anume, cele de la Colegiul Național ”Mihai Viteazul”, Colegiul Național ”Spiru Haret” și Liceul Teoretic ”Dante Alghieri”. În toate aceste unități de învățământ se vor derula work-shop-uri, la care elevii actori vor fi îndrumați și pregătiți de către specialiștii Redacției Teatru, alături de care vor participa și mari personalități ale scenei teatrale din România – colaboratori constanți ai Teatrului Național Radiofonic.

Ca și în prima ediție, la finalul fiecăruia dintre cele patru stagii de pregătire, elevii vor înregistra piesele de teatru, care apoi vor fi postate pe site-ul tnr.srr.ro, pagina radiofictiondesk.srr.ro, în succesiunea realizării lor. Astfel, piesele de teatru radiofonic vor putea fi ascultate și notate de către colegii lor elevi, de profesori, dar și de iubitori ai teatrului radiofonic. În luna decembrie a acestui an vom organiza o Gală de premiere.

Arhiva : 2020 | 2019 | 2018 | 2017 | 2016 | 2015 |
Copyright © 2000 - 2017 SOCIETATEA ROMÂNĂ DE RADIODIFUZIUNE
Str. General Berthelot, Nr. 60-64, RO-010165, București, România
E-mail: webmaster@srr.ro