Ascultă e-teatru

Arhiva Radio Fiction Desk / Evenimentele anterioare

Gala de premiere „Radio Fiction Desk 2015”

Miercuri, 9 Decembrie 2015
 

Prima ediție a proiectul concurs "Radio Fiction Desk" a ajuns la final. Colaborarea cu  trupe de actori, formate din elevi ai liceelor bucureștene, pentru a realiza spectacole de teatru radiofonic în studiourile Radio România, a fost o experiență inedită, ce ne-a adus bucuria de a întâlni tineri care iubesc teatrul și care au participat cu entuziasm la această primă experiență radiofonică.

Vineri, 11 decembrie, la ora 17,00, în sala Centrului Național de Artă - "Tinerimea Română", va avea loc Gala "Radio Fiction Desk" - proiect  inițiat de Radio România prin Centrul Cultural Media - Teatrul Național Radiofonic, în parteneriat cu Inspectoratul Școlar al Municipiului București.

Juriul de specialitate, format din personalități marcante ale scenei teatrale românești și specialiști ai Redacției Teatru, are următoarea componență: Rodica Mandache, Magda Catone, George Mihăiță, Eugen Cristea, Domnica Țundrea - realizator, Irina Soare Neumark - redactor, Ilinca Stihi - regizor artistic, Patricea Prundea - regizor muzical și Attila Vizauer – regizor artistic, readctorul șef al Redacției Teatru- președintele juriului. Se vor acorda: "Premiul pentru cel mai bun spectacol de teatru radiofonic", "Premiul pentru cea mai bună interpretare radiofonică feminină", "Premiul pentru cea mai bună interpretare radiofonică masculină", dar și "Premiul de popularitate", desemnat în urma aprecierilor dumneavoastră, exprimate prin vot, pe site-ul: http://tnr.srr.ro/ pagina: radiofictiondesk.srr.ro și pe site-ul: eteatru.ro.

Spectacolele radiofonice intrate în concurs sunt:

- "Dascãli și... școleri", dramatizare din Momente și Schițe, de I.L.Caragiale - interpretat de elevii actori ai Colegiului Economic "Virgil Madgearu";

- "Simț enorm și vãz monstruos", ce are la bazã proza fantasticã a lui I. L. Caragiale, interpretat de elevii actori de la Liceul Teoretic "Dimitrie Bolintineanu";

- "Rusaliile", o adaptare dupã Vasile Alecsandri - interpretat de elevii actori ai Colegiului Național "Iulia Hasdeu";

- "Pisica Verde", de Elise Wilk - interpretat de  elevii actori ai Colegiului Național "Gheorghe Lazăr";


Alături de premianți pe scenă vor urca invitații de onoare ai Galei actorii: Rodica Mandache, Magda Catone, George Mihăiță și Eugen Cristea.

Gala "Radio Fiction Desk" se va încheia cu un minirecital al cantautorului Ovidiu Mihăilescu, invitat special.


Parteneri: Teatrul Odeon și Centrul Național de Artă "Tinerimea Română".

https://www.facebook.com/RadioFictionDesk

Arhiva : 2020 | 2019 | 2018 | 2017 | 2016 | 2015 |
Copyright © 2000 - 2017 SOCIETATEA ROMÂNĂ DE RADIODIFUZIUNE
Str. General Berthelot, Nr. 60-64, RO-010165, București, România
E-mail: webmaster@srr.ro