Ascultă e-teatru

Arhiva Radio Fiction Desk / Evenimentele anterioare

“Pisica Verde” de Elise Wilk - Cea de-a patra premieră din cadrul proiectului „Radio Fiction Desk”

Miercuri, 28 Octombrie 2015
 

Vineri, 30 octombrie, va avea loc lansarea premierei radiofonice “Pisica Verde” de Elise Wilk, pe site-ul tnr.srr.ro, pagina radiofictiondesk.srr.ro, interpretată de  elevii -actori ai Colegiului Național „Gheorghe Lazăr”, realizată în cadrul  proiectulului „Radio Fiction Desk”,  inițiat de Radio România prin Centrul Cultural Media - Teatrul Național Radiofonic, în parteneriat cu Inspectoratul Școlar al Municipiului București, proiect care propune colaborarea cu  trupe de actori, formate din elevi ai liceelor bucureștene, pentru a realiza spectacole de teatru radiofonic. 

Din distribuție fac parte elevii: Raluca Cornea, Cezar Costache, Iulia Dineș, Sandra Ducuță, Radu Feraru, Cosmin Maluspărteanu și Ana Radu, îndrumați de Andrei Gheorghe.
Proiectul s-a derulat pe parcursul anului 2015, în ediții succesive, la patru unități de învățământ bucureștene: Colegiul Economic „Virgil Madgearu”, Liceul Teoretic „Dimitrie Bolintineanu”, Colegiul Național „Iulia Hașdeu și Colegiul Național “Gheorghe Lazăr”.

Elevii actori, din cadrul fiecărei trupe, au fost îndrumați de specialiști ai Readcției Teatru, dar și actori consacrați

ai scenei teatrale românești, colaboratori constanți ai Teatrului Național Radiofonic,  care îi inițiază astfel în tainele producției de teatru la microfon.  
La finalul fiecăruia dintre cele patru stagii de pregătire, elevii au înregistrat piesele de teatru care sunt postate pe site-ul tnr.srr.ro, pagina radiofictiondesk.srr.ro și pe site-ul eteatru.ro, în succesiunea realizării lor. Aici ele pot fi ascultate și notate de colegi și profesori, dar și de alți iubitori ai teatrului radiofonic. La aceste aprecieri ale publicului se vor alătura  cele ale unui juriu de specialitate, în acest fel stabilindu-se câștigătorii, care vor fi premiați în cadrul unei gale care va avea loc  în luna decembrie a acestui an.

Spectacolele radiofonice deja înregistrate pot fi ascultate și votate pe pagina radiofictiondesk.srr.ro Acestea sunt: "Dascăli și... școleri", dramatizare din Momente și Schițe, de I.L. Caragiale - interpretat de elevii actori ai Colegiului Economic "Virgil Madgearu", “Simț enorm și văz monstruos”, ce are la bază proza fantastică a lui I. L. Caragiale, interpretat de elevii actori de la Liceul Teoretic „Dimitrie Bolintineanu”, „Rusaliile" o adaptare după Vasile Alecsandri - interpretat de elevii actori ai Colegiului Național „Iulia Hasdeu”, la care se adugă “Pisica Verde” de Elise Wilk interpretat de  elevii actori ai Colegiului Național „Gheorghe Lazăr”

Partener: Teatrul Odeon


https://www.facebook.com/RadioFictionDesk

Arhiva : 2020 | 2019 | 2018 | 2017 | 2016 | 2015 |
Copyright © 2000 - 2017 SOCIETATEA ROMÂNĂ DE RADIODIFUZIUNE
Str. General Berthelot, Nr. 60-64, RO-010165, București, România
E-mail: webmaster@srr.ro