Ascultă e-teatru

Arhiva Radio Fiction Desk / Evenimentele anterioare

Workshop la Colegiul Economic ''Virgil Madgearu''

Luni, 26 Ianuarie 2015
 


Actori, regizori și realizatori radio în dialog cu elevii de la Colegiul Economic Madgearu, sub privirile atente ale inspectoarei școlare.

La worshop-ul din 29 ianuarie au participat pe lângă elevii pasionați de teatru și Eugen Cristea (actor), Attila Vizauer (regizor), Ilinca Stihi (regizor), Vasile Manta (regizor), Silvia Cusursuz (realizator), Manuella Popescu (realizator), Renata Rusu (regizor de studio), Elena Ștefan (inspector școlar), Anca Petrache (profesor ), Mariana Vasile (profesor)

Câteva impesii de la regizoarea Ilinca Stihi:
„Gânduri la cald după o întâlnire plină de energie pozitivă:
Teatrul Național Radiofonic este o provocare a viitorului. Istoria lui bogată va fi doar materialul subtil din care își va construi aripile. Interesul și curiozitatea noilor generații față de acest mijloc de expresie în continuă redescoperire îi asigură permanenta aventură.”




Proiectul ''Radio Fiction Desk'' la primul workshop

Elevi din patru licee bucureștene vor deveni în acest an actori la microfon. Proiectul „Radio Fiction Desk”, realizat de Radio România prin Centrul Cultural Media, Teatrul Național Radiofonic în colaborare cu Inspectoratul Școlar al Municipiului București va fi lansat joi, 29 ianuarie, la Colegiul Economic „Virgil Madgearu”, începând cu ora 14.00, unde va avea loc primul workshop din cadrul acestuia. La această primă întâlnire va participa, pe lângă echipa de realizatori, și cunoscutul actor Eugen Cristea.

„Radio Fiction Desk” este un proiect special care își propune colaborarea cu  trupe de actori formate din elevi ai liceelor bucureștene, pentru a realiza spectacole de teatru radiofonic.

Proiectul se va derula pe parcursul acestui an, în ediții succesive, la patru unități de învățământ bucureștene: Colegiul Economic „Virgil Madgearu”, Liceul Teoretic „Dimitrie Bolintineanu”, Colegiul Național „Iulia Hasdeu” și Colegiul Național „Gheorghe Lazăr”. Elevii actori, din cadrul fiecărei trupe, vor fi îndrumați de specialiștii Redacției Teatru, de mari personalități ai scenei teatrale din România – colaboratori constanți ai Teatrului Național Radiofonic,  care îi vor iniția în tainele producției de teatru la microfon.

La finalul celor patru stagii de pregătire, elevii vor înregistra, în studiourile Teatrului Național Radiofonic, piesele de teatru care vor fi postate pe site-ul www.tnr.srr.ro, pagina radiofictiondesk.srr.ro și pe site-ul www.eteatru.ro , în succesiunea realizării lor. Aici vor putea fi ascultate și notate de către elevi și oricare alți iubitori ai teatrului radiofonic. Publicului i se va alătura un juriu de specialitate pentru a stabili câștigătorii, care vor fi premiați într-o gală specială ce va avea loc  în luna decembrie a acestui an.

https://www.facebook.com/RadioFictionDesk

Arhiva : 2020 | 2019 | 2018 | 2017 | 2016 | 2015 |
Copyright © 2000 - 2017 SOCIETATEA ROMÂNĂ DE RADIODIFUZIUNE
Str. General Berthelot, Nr. 60-64, RO-010165, București, România
E-mail: webmaster@srr.ro