Ascultă e-teatru

Îngerul păzitor

Proiectul ÎNGERUL PAZITOR, inițiat și produs de Teatrul Național Radiofonic și realizat în parteneriat cu Fundația Preasfânta Fecioara Maria (Gradinițele "Arc-en-ciel" și Școala "Anastasia Popescu-Mama Sica"), pune în centru ideea de dialog și interculturalitate.

 

Proiectul propune o suită de spectacole-eveniment cu public, susținute de copii preșcolari și școlari de curs primar, pe baza de scenariu care îmbină text cu muzica vocală și instrumentală, expoziții de pictură, costume și scenografie, work-shop-uri de ceramică, pictură și origami, lansări de C.D.-uri, având drept subiect evenimentele religioase de peste an.

 

Prima parte a proiectului ÎNGERUL PAZITOR a avut loc miercuri, 25 mai 2005, la Teatrul Ion Creangă - partener al manifestării. Spectacolul cu piesa "Martiriul Sfântului Gheorghe" de Valentin Gogescu (Preasfințitul Părinte Varsanufie Prahoveanul, Episcop Vicar al Sfintei Arhiepiscopii a Bucureștilor), în regia Cezarinei Udrescu, a fost urmat de un dialog pe teme culturale cu copiii spectatori și de un microrecital cu piese religioase oferit de corul de copii "Sfânta Elisabeta". Au fost integrați în această manifestare și copii cu deficiențe de auz de la Școala "Sfânta Maria".

 

Autor și coordonator al proiectului: Cezarina Udrescu


Copyright © 2000 - 2017 SOCIETATEA ROMÂNĂ DE RADIODIFUZIUNE
Str. General Berthelot, Nr. 60-64, RO-010165, București, România
E-mail: webmaster@srr.ro