Ascultă e-teatru

la Școala Gimnazială Specială pentru Deficienți de Vedere / Despre proiect

Ora de teatru radiofonic”- în școli


Radio România, prin Teatrul Național Radiofonic, împreună cu Inspectoratul Școlar al Municipiului București (ISMB) propun elevilor din școlile gimnaziale bucureștene o altfel de ”oră” – și anume, ”o oră de teatru radiofonic”.

Proiectul se desfășoară pe parcursul anului calendaristic 2019, în șapte școli generale din București, selecționate de către ISMB. În fiecare dintre aceste școli, echipa proiectului, însoțită de un actor , organizează o audiție cu elevii. După audiția piesei urmează o scurtă dezbatere pe seama conținutului piesei, moderată de către coordonatorul proiectului, dar și un mini-concurs cu premii promoționale oferite Radio România.

Acest nou proiect își propune să creze posibilitatea ca elevii din școlile generale să asculte piese de teatru unice aflate în fonoteca de aur a Tearului Național Radiofonic. Elevi vor avea astfel posibilitatea să-și îmbogățească nivelul de cultură generală, dar și să ia contact cu interpretările artistice deosebite a marilor actori români. De asemenea, se va crea și posibilitatea de a sprijini direct actul de învățământ, prin selectarea unor piese de teatru care se află cuprinse în programa de învățământ a limbii și literaturii române.

Copyright © 2000 - 2017 SOCIETATEA ROMÂNĂ DE RADIODIFUZIUNE
Str. General Berthelot, Nr. 60-64, RO-010165, București, România
E-mail: webmaster@srr.ro