Ascultă e-teatru

Arhiva In actualitate

Simona Bondoc-vedeta spectacolelor de teatru radiofonic, în perioada 16-18 octombrie, la Radio România Actualități

Sâmbătă, 14 Octombrie 2017 , ora 11.57
 
În semn de omagiu adus actriței Simona Bondoc, la aniversare, Teatrul Național Radiofonic îi dedică repertoriul celei de a treia săptămâni a lunii octombrie, invitându-vă să reascultați, patru spectacole de referință din cariera radiofonică a domniei sale: Cei șapte contra Tebei de Eschil, Un soclu de jad pentru oglindă de Ching Han Kuan, Drum fără sfârșit de Aldo Nicolaj si Gâlcevile din Chioggia de Carlo Goldoni.


Patima mea pentru scenă a izbucnit deodată, când am fost la teatru... atunci m-a străfulgerat sentimentul că eu nu pot face nimic altceva în viață decât teatru, mărturisea, cu emoție, Simona Bondoc.

Actriță de teatru, film, televiziune și Radio, Simona Bondoc este o personalitate artistică unică în peisajul teatral contemporan. Absolventă a Institutului de Artă Teatrală și Cinematografică Ion Luca Caragiale, la clasa profesoarei Beate Fredanov, în anul 1954, Simona Bondoc este, de atunci prezentă pe scena Naționalului bucureștean, al cărei Societar de onoare este, din anul 2002. Eva, in Adam si Eva de Aurel Baranga, Mătușa în Căsătoria de Gogol, Anna Pavlovna din Cadavrul viu de Lev Tolstoi, May Devenport în Așteptând la Arlechin de Noel Coward sau Contesa Vronskaia în Anna Karenina de Helen Edmundson dupa romanul lui Lev Tolstoi sau impresionantul recital din monodrama Kiki von Beethoven de Eric Emmanuel Schmitt, regia Alice Barb, sunt doar câteva dintre partiturile de referință din istoria teatrului românesc, pe care Simona Bondoc le-a interpretat într-o carieră, ce numără, până acum, peste o jumătate de veac. Zecilor de eroine cărora le-a dat viață pe scenă li s-au adăugat creațiile impresionante realizate în pelicule cinematografice de succes, dacă ar fi să amintim doar Hyperion, Hotel de lux sau Cuibul cu viespi dar și la televiziune și la Radio.

Simona Bondoc are ș
i o importantă creație radiofonică, timbrul său inconfundabil, distincția și rafinamentul rostirii, forța și vulnerabilitatea interpretării au făcut din domnia sa actrița preferată a multor generații de regizori, în spectacole de colecție, tezaurizate în Fonoteca de aur a Teatrului Național Radiofonic.

Teatrul Național Radiofonic vă invită să o reascultați pe marea actriță, interpretând rolurile: Antigona din spectacolul Cei șapte contra Tebei de Eschil, realizat de regizorul Paul Stratilat în anul 1967, Doamna Liu din Un soclu de jad pentru oglindă, spectacol semnat de Cristian Munteanu, Viola din Drum fără sfârșit de Aldo Nicolaj, montare în care îl are drept partener pe inegalabilul Radu Beligan și Mătușa Pasqua din comedia lui Carlo Goldoni, Gâlcevile din Chioggia.


Arhiva : 2019 | 2018 | 2017 | 2016 | 2015 | 2014 | 2013 | 2012 | 2011 | 2010 |
Copyright © 2000 - 2017 SOCIETATEA ROMÂNĂ DE RADIODIFUZIUNE
Str. General Berthelot, Nr. 60-64, RO-010165, București, România
E-mail: webmaster@srr.ro