Ascultă e-teatru

Arhiva In actualitate

COMUNICAT DE PRESĂ - Invitație la bal

Duminică, 21 Mai 2017 , ora 11.26
 
Teatrul Național Radiofonic prezintă în premieră sâmbată, 3 iunie 2017, la Radio România Cultural, ora 9:00, spectacolul Cel mai mic bal din lume de Malina Prze¶luga, adaptarea radiofonică și regia artistică Alexandru Mâzgăreanu; premiera este o coproducție realizată cu participarea Institutului Polonez din București.

Textul dramatic al scriitoarei Malina Prze¶luga a fost făcut cunoscut în teatrul românesc prin spectacolul-lectură omonim, cu aceeași distribuție și același regizor, în festivalul internațional organizat de Teatrul „Nottara”, Fest(in) pe Bulevard, ediția 2014, care a avut drept focus teatrul polonez. În avanpremieră, spectacolul radiofonic Cel mai mic bal din lume are o audiție cu public găzduită de Teatrul „Nottara”, joi, 1 iunie 2017, ora 11:00, Sala „George Constantin”. La acest evenimet participă realizatorii spectacolului, actori, reprezentanți ai Ambasadei Poloniei la București și ai Institutului Polonez din București, jurnaliști, oameni de teatru și, nu în ultimul rând, ascultători fideli ai Teatrului Național Radiofonic.

Povestea o are în centru ei pe Prințesa Sclipici, o fetiță răsfățată și convinsă că toată lumea se învârte doar în jurul drăgălașei sale persoane. O serie de situații neobișnuite și amuzante, așa cum doar în povești se petrec, de întâlniri cu personaje simpatice, o vor îndemna pe Sclipici să-și schimbe atitudinea. Împreună cu ea, ascultătorii se distrează și pot învața să facă diferența dintre bine și rău. Istoria se încheie cu cel mai mic bal din lume, dar și cel mai frumos, prilej de bucurie și pentru părinții Prințesei, Regina Mititica și Regele Mititel, la fel ca și pentru toți prietenii Prințesei Sclipici. În distribuție sunt prezenți actori importanți ai scenei Teatrului „Nottara”, cu remarcabile realizări și în spectacole radiofonice: Ioana Calota, Ion Grosu, Alexandru Mike Gheorghiu, Crenguța Hariton, Sorin Cociș, Vlad Balan, Diana Roman.

Pe site-ul Teatrului Național Radiofonic, http://www.eteatru.ro/, în perioada 22.05 – 28.05.2017, se desfășoară un concurs adresat copiilor, având drept temă premiera Cel mai mic bal din lume; răspunsurile la întrebările concursului trebuie trimise până pe data de 28.05.2017, la adresa de e-mail: eteatru@gmail.com

Cele 5 premii ale concursului sunt oferite de Institutul Polonez din București, coproducătorul spectacolului; este vorba despre 5 exemplare ale volumului HĂRȚI de O călătorie prin țările, mările și culturile lumii de Aleksandra Mizielińska și Daniel Mizieliński, Editura Humanitas, 2016. Câștigătorii vor fi desemnați prin tragere la sorți și vor primi premiul prin poștă.

Crenguța Manea,
Redactor și coordonator de proiect

Arhiva : 2019 | 2018 | 2017 | 2016 | 2015 | 2014 | 2013 | 2012 | 2011 | 2010 |
Copyright © 2000 - 2017 SOCIETATEA ROMÂNĂ DE RADIODIFUZIUNE
Str. General Berthelot, Nr. 60-64, RO-010165, București, România
E-mail: webmaster@srr.ro