Ascultă e-teatru

Arhiva In actualitate

Mihai Dinvale- vedeta spectacolelor de teatru radiofonic, în perioada 15- 18 mai, la Radio România Actualități

Vineri, 12 Mai 2017
 

Actor cu o carieră impresionantă în teatru, film, televiziune și Radio, Mihai Dinvale este, fără putință de tăgadă , un ,, ...ingenuu fără vârstă ce știe să-și speculeze inteligent candoarea genuină în direcțiile cele mai șocante, cu efect scenic instantaneu, dar și cu ponderea conferită printr-o subtilitate psihologică de mare rafinament intelectual.’’, așa cum este descrisă personalitate artistică a domniei sale pe site-ul Teatrului Mic, pe a cărui scenă a jucat, încă de la absolvire, în zeci și zeci de spectacole.

Absolvent al
Institutului de Artă Teatrală și Cinematografică Ion Luca Caragiale din București, la clasa profesorilor Moni Ghelerter, Zoe Anghel Stanca și Geta Angheluță, promoția 1973, Mihai Dinvale a debutat inca din timpul facultății, cu rolul Timofei din spectacolul Balul absolvenților de Victor Rozov în regia lui D. D. Neleanu. Memoria afectivă a spectatorilor săi dar și cronicile spectacolelor, rețin creațiile sale artistice excepționale în roluri precum: Pierre din Nebuna din Chaillot de Jean Giraudoux , Karl în Diavolul si bunul Dumnezeu de Jean Paul Sartre, Henric in Richard III de William Shakespeare , Mitică Ionescu în Mielul turbat de Aurel Baranga , Tipătescu din O scrisoare pierdută de Ion Luca Caragiale, ori Zorzetto din Piațeta de Carlo Goldoni, montări în direcția de scenă semnată Silviu Purcărete.

Mihai Dinvale are însă și o importantă opera radiofonică, timbrul său unic, cu inflexiuni subtile dar și inteligența rostirii și stăpânirea deplină a magiei cuvântului rostit au făcut din domnia sa interpretul ideal a numeroase partituri radiofonice.

Începând de luni, 15 mai și până joi, 18 mai, Teatrul Național Radiofonic vă invită să îl reascultați pe actorul Mihai Dinvale în patru spectacole din Fonoteca Radio România: Mărturisirea de Gala Galaction, regia artistică Cornel Popa și Soarele și luna de Dan Botta, Hotărârea de Albert Maltz Contingentul de fier de Aldo Nicolaj, montări realizate de unul dintre legendele teatrului radiofonic, regizorul Titel Constantinescu. Montările se vor difuza la Radio România Actualități, de la ora 23.05.

Arhiva : 2019 | 2018 | 2017 | 2016 | 2015 | 2014 | 2013 | 2012 | 2011 | 2010 |
Copyright © 2000 - 2017 SOCIETATEA ROMÂNĂ DE RADIODIFUZIUNE
Str. General Berthelot, Nr. 60-64, RO-010165, București, România
E-mail: webmaster@srr.ro