Ascultă e-teatru

Arhiva In actualitate

Națiune, fii deșteaptă! la Radio România Actualități

Vineri, 26 Februarie 2016
 

Teatrul Național Radiofonic vă invită să ascultați, în premieră, la Radio România Actualități, joi, 3 martie, de la ora 23.05, Națiune, fii deșteaptă! scenariu de Niculae Urs după farsa Conu Leonida față cu reacțiunea de Ion Luca Caragiale.

În distribuție: Stela Popescu, Adriana Trandafir și Niculae Urs. Adaptarea radiofonică și regia artistică: Dan Puican.

Spectacolul radiofonic, în premieră , inspirat din bijuteria dramatică, într-un act, Conu Leonida față cu reacțiunea, o are drept cap de afiș pe Stela Popescu. Vedetă incontestabilă a scenei românești, sărbătorită, cu puțin timp în urmă, de întreaga suflare teatrală, la aniversarea vârstei de 80 de ani, Stela Popescu interpretează, în această nouă montare, un rol de anvergură, pe măsura harului său. ,,Stela Popescu și-a câștigat, în primul rând, dreptul de a fi o actriță de succes. Impresarii o caută, afișele o „pun la zid“, secretarele îi deschid ușile, cu zâmbetul pe față, iar publicul o aplaudă, uneori, frenetic. Ea nu poartă numai norocul de a fi posesoarea unui talent extraordinar; ea și-a construit cariera prin efortul de a face față talentului său…’’ nota cunoscutul om de teatru Aurel Storin, cu prilejul lansării volumul său dedicat celebrului cuplu artistic Stela Popescu- Alexandru Arșinel.

Montarea radiofonică oferă un nou prilej de a capta și de a păstra, în Fonoteca de aur, talentul incontestabil al marii actrițe, nealterat de timp, bucuria de a trăi, cu aceeași intensitate, emoția artistică, dorința de a juca și de a se dărui publicului iar ascultătorilor le va dărui bucuria reîntâlnirii cu unul dintre idolii săi. Așadar, vă invităm să o reascultați, pe Stela Popescu, alături de care, vor susține partituri remarcabile alți doi actori consacrați ai scenei românești, Adriana Trandafir și Niculae Urs.

Distribuția de excepție a celei mai recente premiere a Teatrului Național Radiofonic, regia artistică, semnată de maestrul Dan Puican, decanul de vârstă al teatrului radiofonic ( care semnează și adaptarea radiofonică a textului ), decorul sonor, construit cu migală, talent și profesionalism de regizorul muzical Patricia Prundea și regizorul tehnic Vasile Manta, constituie argumente, suficient de seducătoare, sperăm, pentru a vă convinge să ascultați această premieră, pe toate frecvențele din țară ale postului Radio România Actualități dar și on-line. Și , tot la Radio România Actualități, vă invităm să reascultați, între 29 februarie și 2 martie, alte trei spectacole de referință din creația radiofonică semnată Stela Popescu: Drum de fier de Vasile Alecsandri, montare semnată de regizorul Leonard Popovici, Doamna neagră din sonete de George Bernard Shaw, regia artistică: Constantin Moruzan și Femeile care ucid bărbații de Michal Tonecki în versiunea regizorului Dan Puican.

Redactor: Irina Soare. Regia de studio: Violeta Berbiuc. Regia muzicală: Patricia Prundea. Regia tehnică: Vasile Manta

Spectacol realizat cu sprijinul farmaciilor Catena


Arhiva : 2019 | 2018 | 2017 | 2016 | 2015 | 2014 | 2013 | 2012 | 2011 | 2010 |
Copyright © 2000 - 2017 SOCIETATEA ROMÂNĂ DE RADIODIFUZIUNE
Str. General Berthelot, Nr. 60-64, RO-010165, București, România
E-mail: webmaster@srr.ro