Ascultă e-teatru

Arhiva In actualitate

Lansare de carte la Majestic: "Dan Puican - Radioul este viața mea" de Annie Muscă

Joi, 27 Februarie 2014
 

Redacția Teatru a Societății Române de Radiodifuziune și Editura Adevărul Holding vă invită luni, 3 martie 2014, la ora 11.00, la Clubul Ramada Majestic de pe Calea Victoriei din București, la lansarea volumului „Dan Puican – Radioul este viața mea” de Annie Muscă, apărut la finele anului trecut la Editura Adevărul Holding. Evenimentul este programat în cadrul proiectului „Ne auzim la Majestic”, organizat de Redacția de Teatru și Ramada Majestic București și va fi moderat de cunoscutul om de radio Costin Tuchilă.

„Epoca de aur a teatrului radiofonic își datorează strălucirea și gloria minunatului Dan Puican, a cărui viață s-a confundat, timp de o jumătate de secol, cu destinul instituției pe care a slujit-o cu fidelitate și credință”, spune Radu Beligan în prefața cărții. Lansat ca actor, în 1956 și făcând parte din ceea ce posteritatea a numit „Promoția de Aur” a Teatrului românesc, fiind coleg, printre alții cu George Constantin, Amza Pellea, Mircea Albulescu, Draga Olteanu Matei și Victor Rebengiuc, Dan Puican a preferat să treacă în spatele scenei pentru a marca, definitiv și diferit decât și-ar fi închipuit la ora absolvirii UNATC, teatrul românesc.

Volumul dedicat de Annie Muscă lui Dan Puican, prezintă, într-o formulă monografică inedită, în care sunt incluse rememorări și convorbiri cu Dan Puican, cele mai importante momente ale vieții unuia dintre cei mai importanți regizori de teatru radiofonic, de la copilăria petrecută în Oltenița natală la emoția primului contact cu scena de teatru și de la pasiunea sa pentru teatru, dar și pentru șofat, până la marile turnee mondiale organizate în compania unor actori de neuitat pentru orice român. Volumul s-a bucurat de un real succes de public la Târgul de Carte Gaudeamus 2013, acolo unde a avut loc și lansarea oficială și la întâlnirea organizată la Centrul de Presă al Societății Române de Radiodifuziune.

Lansarea se va bucura de prezența unora dintre marii actori ai teatrului românesc, cu care Dan Puican a colaborat la cele peste 1000 de piese și scenarii radiofonice cărora le-a dat viață în cariera sa, a regizorului Dan Puican și a autoarei cărții.

Originară din Odobeștii Vrancei, Annie Muscă a studiat limba franceză în Țara Cantoanelor în anii ’90. A revenit din Fribourg-ul helvet cu nostalgia anilor ’70 și a lansat un original proiect de biografii. Pasionată de viețile altora, se convertește la o profesie aproape inexistentă în România, aceea de biograf.

În 2008, a publicat prima biografie autorizată a omului de televiziune Tudor Vornicu, urmată de Dan Mihăescu. Spovedania unui umorist (Focșani, Editura TERRA, 2011), Ion Miclea. Povestea unui fotograf (Editura Biblioteca Bucureștilor, 2012), Dumitru-Dorin Prunariu, biografia unui cosmonaut (București, Editura Adevărul Holding, București, 2013), unica biografie dedicată singurului cosmonaut român.Arhiva : 2020 | 2019 | 2018 | 2017 | 2016 | 2015 | 2014 | 2013 | 2012 | 2011 | 2010 |
Copyright © 2000 - 2017 SOCIETATEA ROMÂNĂ DE RADIODIFUZIUNE
Str. General Berthelot, Nr. 60-64, RO-010165, București, România
E-mail: webmaster@srr.ro