Ascultă e-teatru

Poveste de seară

POVESTE DE SEARA este o gazda a frumosului si adevarului si este audiata cu mare bucurie atât de copii, cât si de parinti si bunici. Micii ascultatori s-au lasat prinsi de poveste devenind parte a actiunii.
Difuzarea povestilor contribuie la stimularea interesului pentru cultura, dezvoltarea creativitatii având în vedere fantezia actiunii, încercarile la care eroul trebuie sa faca fata. Implicarea în poveste determina formarea si fidelizarea publicului tinta.

Fantezia debordanta, rasturnarile de situatii, participarea la actiune a animalelor, gâzelor, florilor, uneori chiar a frunzelor si fructelor, ofera ilustratiei sonor – muzicale o spuma de sugestii care aduc surpriza si farmec în transpunerea lor radiofonica, atât a celor din cultura nationala, cat si a celor din cultura universala.

Continutul povestilor difuzate, la care se adauga forma realizarii, ca un mic scenariu si o actiune plina de neprevazut, ajuta la formarea micilor ascultatori, le dezvolta intelectul, îi pregateste pentru întelegerea vietii, pentru întâlnirea cu scoala si surprizele ei. Un program educational placut, antrenant, îi face pe cei mici prieteni cu eroii celebri, îi aduce pe acestia în jocurile lor, le dezvolta fantezia si, totodata, le formeaza o viziune optimista asupra vietii. Auzind despre viata si incercarile la care au fost supusi eroii, ascultând variante în circulatia tematica a motivelor, micii ascultatori devin curiosi, vor sa mai afle, sa mai stie ce s-a mai întamplat cu prietenii lor, care, de-acum, fac parte din propria lor viata. Povestea îi prinde, devine un obicei sa asculte seara de seara întamplarile prin care trec eroii lor din lumea fanteziei. Asteptarea bucuriei de seara, urmata de alte si alte seri de poveste le creaza fidelitate fata de emisiune si de Radio Romania Cultural, le dezvolta gustul pentru lectura, le cultiva îndrazneala si dorinta de cunoastere.

Un program educational placut, antrenant, îi face pe cai mici prieteni cu eroii celebrii, îi aduce pe acestia în jocurile lor, le dezvolta fantezia si, totodata, le formeaza o viziune optimista asupra vietii. Este stiut ca eroii povestilor pot fi atât niste copii cu nume proprii obisnuite, cât si personaje care exprima simbolic însusiri general umane ca: Fat-Frumos, Pacala, Tândala, Setila, Sfarma-Piatra, Sfânta Vineri, Barba Cot, Ileana Cosânzeana etc. Asteptarea bucuriei de seara, urmata de alte si alte seri de poveste le creeaza fidelitatea fata de emisiunea Poveste de seara si de Radio România Cultural, le dezvolta gustul pentru lectura, le cultiva îndrazneala si dorinta de cunoastere.

De-a lungul timpurilor cei mai mari scriitori ai lumii s-au aplecat cu imensa dragoste asupra universului fascinant al copilariei. De aceea nume ca: Selma Lagerloff, Lewis Caroll, Fratii Grimm, Hans Christian Andersen, L.Frank Baum, Theophile Gautier, Wilhelm Hauff, Charles Dickens, Charles Perrault, Oscar Wilde, Ion Creanga, Mihai Eminescu, Ion Slavici, Petre Ispirescu, Anton Pann, Alexandru Vlahuta, Vasile Alecsandri, Alexandru Odobescu, Barbu Stefanescu Delavrancea, Emil Gârleanu, Octavian Pancu Iasi, Titel Paraschivescu – pentru a aminti doar câteva nume ale celor mai cunoscuti scriitori din literatura universala si nationala, care au realizat capodopere ale geniului, vor fi prezente periodic în emisiunea Poveste de aeara. Lor li se adauga tezaurul inestimabil al povestilor populare din întreaga lume.

POVESTE DE SEARA
este o gazda a frumosului si adevarului. Traditia, vechimea si autenticitatea povestilor îsi gasesc aici spatiul potrivit.

Va multumim ca ne ascultati, ca sunteti alaturi de noi si ca ne sustineti, si va invitam sa pasiti alaturi de noi în lumea basmelor de luni pâna vineri la Radio România Cultural ora 17.50.

Echipa de profesionisti ce realizeaza emisiunile mai sus mentionate este format din: regizor de studio Janina Dicu, compositor si regizor muzical George Marcu, regizori artistici, muzicali si tehnici Vasile Manta si Mihnea Chelaru, producator, redactor si scenarist Simona Vasiliu.



  Producator: Simona VASILIU

Copyright © 2000 - 2017 SOCIETATEA ROMÂNĂ DE RADIODIFUZIUNE
Str. General Berthelot, Nr. 60-64, RO-010165, București, România
E-mail: webmaster@srr.ro