Ascultă e-teatru

Teatrul Național Radiofonic - Comedia de sâmbătă seara

Proiectul Teatrului Național Radiofonic, intitulat: "COMEDIA DE SÂMBĂTĂ SEARA" este difuzat, în fiecare sămbătă, la ora 23,00.

El a debutat la 1 septembrie 2006, cu piesa: "Poveste de carnaval" de Alecu Popovici, pe motive din operele lui Vasile Alecsandri. De atunci și pănă astăzi, pe acest spațiu de 60 minute, T.N.R. a difuzat 32 de premiere absolute de: Aristofan, Terențiu, A.P.Cehov, Lope de Vega, Beaumarchais, J. Hașek, Eugene Labiche, G. Apollinaire, Branislav Nușici, etc. precum și I.L. Caragiale, Theodor Mazilu, Dumitru Solomon, Ioan Groșan, Cornel Udrea, George Arion, Fred Firea, Dinu Grigorescu, Sorin Popescu, Ion Drăgoi etc.

De ce, comedie? Spațiul de sămbătă din grila de program a R.R.A., este programat într-o zi de weekend, cănd ascultătorul obișnuit al postului, dorește teatru de calitate, divertisment adevărat și noi asta încercăm să-i oferim. Comediile au fost întotdeauna apreciate pentru forța lor de pătrundere în inimile și urechile ascultătorilor, prin adevărul caracterelor personajelor, prin neprevăzutul situațiilor și al replicilor, prin puterea lor de pătrundere în intimitatea resorturilor sociale și morale. Iar comedia ca gen dramatic, are o mulțime de fațete, care mai de care mai atrăgătoare. Important pentru noi este ca umorul să fie de calitate, interpreții să fie la înălțime, iar realizările artistice ale echipelor T.N.R. , să poată fi apreciate de ascultători. În ultimă instanță ei decid dacă prestigiul nostru profesional este menținut la aceeași cotă înaltă ca și pănă acum.

Producator: Vasile MANTA

Copyright © 2000 - 2017 SOCIETATEA ROMÂNĂ DE RADIODIFUZIUNE
Str. General Berthelot, Nr. 60-64, RO-010165, București, România
E-mail: webmaster@srr.ro