Ascultă e-teatru

In actualitate

Premiera lunii octombrie la TNR ajunge la publicul internațional al festivalului Fabulamundi: Scorpionul de Francesco Toscani, în coproducție cu Universitatea de Arte Târgu-Mureș prin programul internațional Fabulamundi Playwritin Europe

Luni, 12 Octombrie 2020 , ora 12.16
 
Începând din 30 octombrie, producția Scorpionulde Francesco Toscani poate fi ascultată online, iar scriptul în limba engleză este disponibil pentru audiența din străinătate la adresa:
http://www.eteatru.ro/#art/scorpionul-de-francesco-toscani/2860911

Spectacolul e realizat de Teatrul Național Radiofonicîn coproducție cu Universitatea de Arte Târgu-Mureș prin programul internațional Fabulamundi Playwriting Europe si este lansat online în cadrul festivalului Fabulamundi.

Postarea online a producției împreună cu traducerea textului în limba engleză face parte din evenimentele programate în cadrul festivaluluiFabulamundi. Programat pentru luna septembrie, festivalul a fost transferat complet online în perioada septembrie-decembrie și încheie a doua etapă a proiectuluiFabulamundi Playwriting Europe- Beyond borders?(2017-2020). Misiunea principală a programului Fabulamundi este conservarea pluralității limbilor, a stilurilor și reprezentativității fiecărui context cultural și productiv al rețelei. În spiritul lui, festivalul și-a redefinit programul în format digital.

Francesco Toscani este un important dramaturg italian din grupul autorilor promovați prin programul internaționalFabulamundi Playwriting Europe. Laureat al premiilor italiene Hystrio 2019 pentru teatru, secțiunea Texte pentru scenă, Francesco Toscani a fost opțiunea juriului pentru premiul specialBeyond Borders?cu piesaLa fame,un text despre identitate și confruntarea cu solitudinea. Scriitura lui Francesco Toscani sparge crusta cuvintelor pentru a ajunge la esența relațiilor interumane, calitate recognoscibilă și în piesaScorpionulpe care o propunem cu această premieră absolută audienței internaționale a teatrului radiofonic.

ProiectulFabulamundi Playwriting Europeeste reprezentat în România de Universitatea de Arte Târgu-Mureș.Programul a produs contextul de colaborare între15 parteneri, promovează creația dramatică a 164 de autori, a susținut producția a 24 de noi piese de teatru și a 143 de spectacole lectură sau montări de scenă la nivel internațional,cu scopul de a sprijini și promova scrierea noii dramaturgii europene.

PiesaScorpionulde Francesco Toscani reflectă provocările lumii de azi, confruntată cu efectele schimbărilor climatice, cu amenințarea modificărilor ireversibile generate de civilizația umană.

Premieră mondială absolută:SCORPIONUL de Francesco Toscani.Traducerea: Eva Simon. Adaptarea radiofonică: Oana Cristea Grigorescu. Regia artisticăși sound design: Mihnea Chelaru.În distribuție:Delia Nartea, Robert Radoveneanu, Coca Bloos, Ștefan Velniciuc, Constantin Florescu, Cosmina Olariu, Marius Călugărița, George Simian, Răzvan Ursuleanu.Regia de studio: Janina Dicu. Muzica originală: Cristian Matei. Redactor: Oana Cristea Grigorescu

Spectacol realizat în coproducție cu Universitatea de Arte Târgu Mureș prin programul Fabulamundi Playwriting Europe.

Oana Cristea Grigorescu

Oana Cristea Grigorescu
Arhiva : 2020 | 2019 | 2018 | 2017 | 2016 | 2015 | 2014 | 2013 | 2012 | 2011 | 2010 |
Copyright © 2000 - 2017 SOCIETATEA ROMÂNĂ DE RADIODIFUZIUNE
Str. General Berthelot, Nr. 60-64, RO-010165, București, România
E-mail: webmaster@srr.ro