Ascultă e-teatru

In actualitate

Basme de Maurice Baring, în premieră absolută, la Teatrul Național Radiofonic pentru copii

Joi, 21 Februarie 2019 , ora 19.39
 

Duminică, 3 martie, de la ora 9.00, la Radio România Cultural, Teatrul Național Radiofonic pentru copii vă invită să ascultați, în premieră absolută: Două basme de Maurice Baring: Muntele de argint și Daphne, fata negustorului cea isteață. Scenariul: Raisa Radu. Traducerea: Daniel Cătălin Pușcașu. Regia artistică: Maria Agnesa Pușcașu. În distribuție: Ion Arcudeanu, Ștefan Velniciuc, Mircea Constantinescu, Annemary Ziegler, Adina Lucaciu, Mihai Dinvale, Marius Călugărița, Daniel Cătălin Pușcașu, Oancea Damian, Andreea Mustață, Violeta Berbiuc, Cristina Constantinescu, Orodel Olaru, Mirela Georgescu, Milica Creiniceanu, Dan Bobe, George Grigore și copiii Daria Stoenescu și Ioan Pavel.

Spectacol realizat cu sprijinul Societății Comerciale Imobiliara Chrissoveloni S.A.

Spectacolele vor putea fi ascultate, în avanpremieră, luni, 25 februarie, de la ora 16:00, la hotelul Ramada Majestic Bucharest Hotel-Sala Academiei, în prezența actorilor din distribuție, a oamenilor de teatru, jurnaliștilor și a publicului iubitor al fenomenului. Intrarea este liberă.

Publicate la început anilor 1900, basmele semnate de celebrul scriitor Maurice Baring dezvăluiau o nouă dimensiune, deloc surprinzătoare, a operei sale, aceea de iscusit povestitor, lirismul, delicatețea, rafinamentul scrisului său, găsindu-și pe tărâmul magic al literaturii pentru copii, locul firesc. Succesul indubitabil al operei sale poetice, al romanelor, eseurilor dar și povestea curajului, idealismului și generozității sale, care transpăreau în corespondențele de pe frontul ruso-japonez, trecuseră deja oceanul, atrăgând atenția unei personalități umane și literare aparte, în istoria culturii universale. Așa se face că volumul de basme , intitulat The Blue Rose Fairy Book a fost tipărit la faimoasa Dodd, Mead and Company, una dintre cele mai prestigioase și mai longevive edituri americane, a cărei activitate s-a întins de-a lungul a trei secole.

Din acest amplu volum fac parte și cele două povești intitulate Muntele de argint și Daphne, fata negustorului cea isteață, care cunosc acum, prima tălmăcire românească semnată de Daniel Cătălin Pușcașu. Scenariul radiofonic a fost realizat de distinsa profesoară Raisa Radu, o colaboratoare fidelă a Teatrului Național Radiofonic. iar regia artistică aparține tinerei și talentatei regizoare Maria- Agnesa Pușcașu, care a alcătuit o distribuție, formată din actori consacrați ai teatrului romănesc contemporan dar și din tineri artiști aflati la inceput de drum. Rafinatul decor sonor, construit de Luiza Mateescu- regizor muzical și de Mirela Georgescu- inginer regizor tehnic, dăruiește personajelor atmosfera magică a mult visatului tărâm al basmelor, pe care îl puteți regăsi ascultând aceste spectacole, dedicate deopotrivă ascultătorilor mai mici și mai mari ai Teatrului Național Radiofonic pentru copii.

Redactor și producător: Irina Soare. Regia de montaj: Radu Verdeș. Regia de studio: Milica Creiniceanu. Regia muzicală: Luiza Mateescu. Regia tehnică: ing Mirela Georgescu.

Arhiva : 2021 | 2020 | 2019 | 2018 | 2017 | 2016 | 2015 | 2014 | 2013 | 2012 | 2011 | 2010 |
Copyright © 2000 - 2017 SOCIETATEA ROMÂNĂ DE RADIODIFUZIUNE
Str. General Berthelot, Nr. 60-64, RO-010165, București, România
E-mail: webmaster@srr.ro