Ascultă e-teatru

Arhiva Alte premii

Prix Ex Aequo pentru Teatrul National Radiofonic

Vineri, 10 Decembrie 2010
 
(Audio - Motivatia juriului)

You need Flash player 9 to play this

Un nou succes internațional pentru Teatrul Național Radiofonic

Premiul pentru cel mai bun spectacol, la secțiunea piese radiofonice pentru adolescenți a Festivalului Internațonal "Prix Ex Aequo" de la Bratislava a fost decernat spectacolului radiofonic "Maldoror sau Biografia sentimentală a unui criminal în serie" - scenariul și regia Ilinca Stihi.

Iată motivația juriului: "În această paproape insuportabil de neagră și foarte poetică poveste, eroul de secol XIX al lui Lautreamont își întâlnește un tânăr alter ego al zilelor noastre. Juriul a considerat ca fiind strălucitoare ideea de a aduce împreună aceste două lumi. Rezultatul este o narațiune nemiloasă despre tinerețe, nihilism și viața urbană modernă. Experiența de a asculta Maldoror este o experiență sufocantă și solicitantă, în același timp plină de satisfacții fiindcă toate elementele producției - scenariu, jocul actorilor, sound design, regie - construiesc o anti-viziune monumentală a lumii contemporane" - noiembrie 2010.

Festivalului Internațonal "Prix Ex Aequo" de la Bratislava este o competiție de mare prestigiu, organizată o dată la doi ani, în care se confruntă cele mai bune spectacole radiofonice pentru copii și adolescenți din întreaga lume.

"Maldoror sau Biografia sentimentala a unui criminal în serie"

(producția redacției Teatru a Societății Române de Radiodifuziune).
Scenariu radiofonic și regia artistică: Ilinca Stihi În distribuție: Zoltan Octavian Butuc, Alex Vasilache, Manuela Ciucur, Gabriel Spahiu, Mădălina Anea, Mihai Moș. Redactor: Crenguța Manea. Regia de studio: Milica Creiniceanu. Regia muzicală: Mădălin Cristescu. Regia tehnică: Mădălin Cristescu și Mihnea Chelaru.

Arhiva : 2020 | 2018 | 2017 | 2015 | 2014 | 2013 | 2011 | 2010 |
Copyright © 2000 - 2017 SOCIETATEA ROMÂNĂ DE RADIODIFUZIUNE
Str. General Berthelot, Nr. 60-64, RO-010165, București, România
E-mail: webmaster@srr.ro