Ascultă e-teatru

Arhiva In actualitate

Sora săracilor de Emile Zola

Miercuri, 29 Decembrie 2010
 
Duminică, 2 ianuarie, de la ora 10.05, Teatrul Național Radiofonic pentru copii, vă invită să ascultați, în premieră, spectacolul "Sora săracilor" de Emile Zola.

Traducerea și dramatizarea: Sanda Socoliuc
Regia artistică: Vasile Manta.
În distribuție: Alina Teianu, Jeanine Stavarache, Cătălina Mustață, Ștefan Velniciuc, Violeta Berbiuc, Eugen Cristea, Petre Lupu, Ioana Barbu, Andrei Țardea și Mihai Mălaimare.
Regia de studio: Violeta Berbiuc.
Regia muzicală: George Marcu
Producător: Irina Soare

Acum mai bine de 170 de ani, se năștea la Paris, Emile Zola, publicist, teoretician literar, dramaturg și romancier francez, cel care avea să devină cel mai important exponent al naturalismului francez și european.
Emile Zola și-a petrecut copilăria în micul orășel Aix en Provence, ale cărui peisaje îi vor rămane întipărite pentru totdeauna în suflet, aici va face cunoștință cu fetita căreia îi va dedica prima carte pentru copii, intitulată "Povestiri pentru Ninon".

Dar opera celebrului scriitor francez mai cuprinde și alte asemenea perle, bijuterii literare dedicate celor mici, pe care le-a răsfoit cu răbdare colega noastră Sanda Socoliuc, le-a tradus și...a ales. Așa s-a născut și va ajunge la urechea și sufletul ascultătorilor mai mici și mai mari, scenariul intitulat "Sora săracilor’" de Emile Zola, traducerea si dramatizarea: Sanda Socoliuc.

Sora săracilor este o fetiță sărmană, fără părinți, crescută de niște rude înrăite de sărăcie, o copilă care, în ciuda vieții grele, își păstrează dragostea față de semeni. Așa o întalnește, într-o zi, pe Maica Domnului, care, înduioșată de bunătatea ei, îi dăruiește un bănuț fermecat, care, pus într-un săculeț, face ca acesta să se umple, într-o clipă, de galbeni. Astfel fetița devine îngerul cel bun al orașului, ajutandu-i pe cei sărmani și aducand bucurie în sufletele tuturor.
Darul primit de la Maica Domnului și dăruit de fetiță, mai departe , va reuși să dezghețe și inimile împietrite ale rudelor și va readuce dragostea și pacea peste mica așezare.
Soră bună a Fetiței cu chibrituri, născocită de pana altui mare povestitor, H. CH. Andersen, Sora săracilor vine să deschidă, la început de an, poarta sufletului fiecăruia dintre noi.

Arhiva : 2019 | 2018 | 2017 | 2016 | 2015 | 2014 | 2013 | 2012 | 2011 | 2010 |
Copyright © 2000 - 2017 SOCIETATEA ROMÂNĂ DE RADIODIFUZIUNE
Str. General Berthelot, Nr. 60-64, RO-010165, București, România
E-mail: webmaster@srr.ro