Ascultă e-teatru

Arhiva In actualitate

Tatăl nostru, care ești în supermarket... de Petre Barbu

Joi, 18 Noiembrie 2010
 

Spectacol distins cu premiul UNITER pentru cea mai bună piesă românească a anului 2002

Teatrul Național Radiofonic, Redacția Teatru - Societatea Română de Radiodifuziune, și Fundația Teatrul ACT - Sala de Lectură realizează, în stagiunea 2010-2011, un parteneriat, TEATRU&CEAI, ce constă în audiții cu public ale unor spectacole de teatru după dramaturgie modernă și contemporană, sau noi variante radiofonice ale unor texte dramatice clasice. În spațiul rafinat și primitor al Ceainăriei Sala de Lectură - Teatru ACT, publicul are posibilitatea să cunoască creațiile unor cunoscuți și consacrați actori, sau tineri talentați care vor să se impună, în montări ale unor regizori exersați și convinși de posibilitățile expresive ale universului artistic sonor ce dă identitate teatrului radiofonic.

Proiectul TEATRU & CEAI, ajuns la a cincea întâlnire cu publicul iubitor de spectacol radiofonic, are programat miercuri, 24 noiembrie 2010, începând cu ora 19:00, audiția spectacolului Tatăl nostru, care ești în supermarket... de Petre Barbu; regia artistică Attila Vizauer; în distribuție: Dan Condurache, Cristian Iacob, Ionel Mihăilescu, Adriana Trandafir, Mitică Popescu, Dumitru Chesa, Stan Petrișor, Pavel Bartoș, Ionuț Kivu, Bogdan Caragea, Dan Bobe; instrumentiști: Gheorghe Pandelescu, Ion Catrina; coordonator de proiect Magda Duțu; regia de studio Milica Creiniceanu; regia muzicală Patricia Prundea; regia tehnică ing. Luiza Mateescu; redactor și producător Domnica Țundrea; înregistrare din 2004.

Textul Tatăl nostru, care ești în supermarket… al scriitorului Petre Barbu a fost distins cu premiul UNITER pentru cea mai bună piesă românească a anului 2002; ''...acuma, poți să strigi orice…'' spune personajul central, Radu Onica, vrând să compare, la limită, lumea românească dinainte de '89 cu cea de astăzi; dar există diferențe, sunt ele esențiale, în ce fel evenimentul politic a modificat viața cotidiană a celor mulți, de pe aceleași străzi, din aceleași blocuri și magazine, oameni cu destine banale sau încâlcite, la fel de dramatice astăzi ca și ieri; sunt temele pe care le deschide această piesă, iar spectacolul radiofonic le dă substanță prin prezența distribuției adecvate, o distrubuție puternică și vie.

Miercuri, 24 noiembrie, ora 19:00, la Sala de Lectură - Teatrul ACT, o nouă audiție, spectacolul radiofonic Tatăl nostru, care ești în supermarket… de Petre Barbu, în seria TEATRU&CEAI.

Arhiva : 2019 | 2018 | 2017 | 2016 | 2015 | 2014 | 2013 | 2012 | 2011 | 2010 |
Copyright © 2000 - 2017 SOCIETATEA ROMÂNĂ DE RADIODIFUZIUNE
Str. General Berthelot, Nr. 60-64, RO-010165, București, România
E-mail: webmaster@srr.ro