Ascultă e-teatru

Arhiva In actualitate

Teatru & Ceai

Miercuri, 20 Octombrie 2010
 

Miercuri, 27 octombrie 2010, la Ceainăria Sala de Lectură – Teatru ACT ora 19:00, este programat spre audiție spectacolul radiofonic Soluții la solicitări solidare sau Proceduri de reglementare a diferendelor de Dimitris Dimitriadis.

Detalii…


Teatrul Național Radiofonic – Redacția Teatru a Societății Române de Radiodifuziune și Teatrul ACT – Sala de Lectură realizează, în stagiunea 2010-2011, un parteneriat, TEATRU & CEAI, ce constă în audiții cu public ale unor spectacole de teatru după dramaturgie modernă și contemporană, sau variante noi ale unor texte dramatice clasice.

În spațiul rafinat și primitor al Ceainăriei Sala de Lectură – Teatru ACT, publicul are posibilitatea să cunoască creațiile unor cunoscuți și consacrați actori, sau ale unor tineri talentați care vor să se impună, în montări radiofonice semnate de regizori exersați și convinși de posibilitățile expresive ale universului artistic sonor ce dă identitate teatrului radiofonic.

Miercuri, 27 octombrie 2010, ora 19:00, este programat spre audiție spectacolul radiofonic Soluții la solicitări solidare sau Proceduri de reglementare a diferendelor de Dimitris Dimitriadis; traducerea: Elena Lazăr; adaptarea radiofonică și regia artistică: Cezarina Udrescu; în distribuție: Andreea Bibiri, Mircea Rusu, Crina Mureșan și Mircea Constantinescu; regia de studio: Milica Creiniceanu; regia de montaj: Robert Vasiliță; regia muzicală: Stelică Muscalu; regia tehnică: ing. Iulian Iancu; coordonator de proiect: Crenguța Manea.

“Plasarea destinului pe scenă, iată un lucru care mă fascinează. A manipula un pic ceea ce se cheamă viață” – mărturisește autorul, iar despre acest text dramatic Cezarina Udrescu notează: ’’Piesa, cu un titlu sec, derutant, împrumutat din limbajul juridic, are trei personaje, iar cele trei cuvinte din titlu (în greacă Diadikasies Diakanonismou Diaforon – textual: Proceduri de reglementare a diferitelor (probleme) ) caracterizează, după propria mărturie a lui Dimitris Dimitriadis, fiecare câte unul din cele trei personaje: Lina, Tony și Mona - două tinere femei cu un bărbat între ele. În spectacolul radiofonic apare și un al patrulea personaj, un soi de povestitor, comentator, observator, o „voce din off”, pe care l-am „adus” dată fiind existența unor scene întregi fără cuvinte dar în care acțiunea este precizată prin didascalii cu rol de replică’’.

Soluții la solicitări solidare este spectacolul care a reprezentat Redacția Teatru la Prix Italia, ediția 2008, prestigious concurs de emisiuni de radio, televiziune și website-uri, competiție organizată de RAI începâd din 1948 și care înregistrează prezențe ale companiilor de radio și televiziune, publice și private, din întreaga lume.

Arhiva : 2019 | 2018 | 2017 | 2016 | 2015 | 2014 | 2013 | 2012 | 2011 | 2010 |
Copyright © 2000 - 2017 SOCIETATEA ROMÂNĂ DE RADIODIFUZIUNE
Str. General Berthelot, Nr. 60-64, RO-010165, București, România
E-mail: webmaster@srr.ro