Ascultă e-teatru

Arhiva In actualitate

Tarâmul vrajit la Romania Actualitati

Joi, 17 Iunie 2010
 

"Tarâmul vrajit" la Romania Actualitati

Radio România Actualități și Teatrul Național Radiofonic vă duminca 18 iulie 2010, de la ora 9,30 la auditia premierei radiofonice pentru copii "Tărâmul vrăjit" de Carmen Dominte (partea a III-a). Adaptarea radiofonică și regia artistică: Mihai Lungeanu.

Spectacolul este realizat cu participarea actorilor Teatrului EXCELSIOR: Vasile Mentzel, Cosmin Șofron, Robert Radoveneanu, Paula Sorescu Lucian, Mihaela Coveșeanu, Anne Marie Ziegler și Violeta Berbiuc.

Regia de studio: Violeta Berbiuc. Regia muzicală: Patricia Prundea. Regia tehnică: Vasile Manta. Redactor și producător: Irina Soare.

Autoare aparținând tinerei generații, (născută în anul 1972), absolventă a Facultății de litere a Universitătii București, promoția 1995, actualmente asistent universitar la Departamentul de limbă engleză, Universitatea Hyperion, București, Carmen Dominte este deja un nume consacrat în peisajul literar românesc.

Volumele sale de teatru ori proză scurtă au intrat rapid în atenția criticii, fiind recompensate cu numeroase premii. Astfel, piesa Bye, bye, America, a fost premiată la Festivalul Dramaturgiei Românesti de la Timișoara și declarată "piesa cu cel mai important potențial radiofonic" la Bursa de texte noi românești, organizată de Teatrul Ariel din Târgu Mureș, în 2008, iar volumul Soarele răsare din televizor, "culegere de secvențe din viață, scrise rafinat, cu mână sigură, cu un acut simț al nuanțelor" (Mircea Vasilescu), a fost declarat câștigător al Concursului de debut literar Unicredit, 2009. La acestea s-a adăugat, în același an, Premiul al doilea la concursul de dramaturgie din cadrul festivalului "100, 1.000, 1.000.000 de povești", organizat de Teatrul Ion Creangă, acordat textului dramatic intitulat Tărâmul vrăjit. Anul 2010 aduce debutul radiofonic al tinerei Carmen Dominte, piesa Tărâmul vrăjit devenind spectacol radiofonic sub bagheta regizorului Mihai Lungeanu, care a invitat, pentru a da personalitate și glas personajelor fantaste, binecunoscuți actori ai Teatrului EXCELSIOR.

Vă invităm așadar să porniți, pe aripile imaginației radiofonice, într-o călătorie nemaiântâlnită, însoțind eroii în căutarea fermecatului tărâm fără de sfârșit al vrăjilor, vestitul Irakion, fiind conduși de un Vrăjitor debutant care, până la sfârșit, reușește să-și repare bagheta magică și să-l facă pe tânărul prinț Kamir să-și învingă frica și să devină un adevărat personaj viteaz, demn de Tărâmul vrăjit...

Arhiva : 2020 | 2019 | 2018 | 2017 | 2016 | 2015 | 2014 | 2013 | 2012 | 2011 | 2010 |
Copyright © 2000 - 2017 SOCIETATEA ROMÂNĂ DE RADIODIFUZIUNE
Str. General Berthelot, Nr. 60-64, RO-010165, București, România
E-mail: webmaster@srr.ro