Ascultă e-teatru

Arhiva In actualitate

RADIO ROMANIA dă startul Festivalului Internațional Grand Prix Nova #online, ediția a IX-a

Luni, 30 August 2021 , ora 9.33
 
În perioada
1 - 30 septembrie 2021, Radio România și Teatrul Național Radiofonic organizează o nouă ediție exclusiv online a Festivalului Internațional de Teatru Radiofonic Grand Prix Nova care aduce atmosfera sărbătorii festivaliere în casele ascultătorilor. La cea de a IX-a ediție a festivalului dedicat inovației în creația radiofonică, conectăm creatorii spectacolului sonor internațional cu audiența teatrului radiofonic. Ajungem oriunde în lume în spațiul virtual, pe platformele www.grandprixnova.ro sau www.eteatru.ro .

Selecția finală a festivalului propune în cele trei categorii de concurs - Radio Drama, Short Forms, Binaural – 40 de producții de top din întreaga lume, de ascultat din fotoliul de acasă.


Toate producțiile în concurs vor fi accesibile spre audiție liberă în perioada 1 - 30 septembrie pe site-urile www.eteatru.ro și www.grandprixnova.ro , însoțite de textele în limba engleză ale acestora (în format pdf). Vă reamintim că limba oficială a festivalului este engleza.

Joi, 30 septembrie, ora 9 UTC/12 ora României, vor fi anunțați câștigătorii ediției a IX-a a Festivalului Internațional de Teatru Radiofonic Grand Prix Nova.

Competiția


În contextul confruntării cu valurile succesive ale pandemiei de Covid-19 și a respectării distanțării sociale, menținem și anul acesta formula de desfășurare a festivalului exclusiv online. GPN #online 2021 reflectă vitalitatea mediului profesional, explorează și redă diversitatea formelor spectacolului sonor racordate la noile condiții de producție. Această a IX-a ediție a GPN propune 40 de producții de teatru radiofonic din 16 țări în selecția finală a competiției pentru Marele Premiu, la una dintre cele trei secțiuni de concurs: drama (maximum 60 minute), forma scurtă (maximum 10 minute) și binaural (secțiune inaugurată cu succes în 2018, ce oferă ascultătorilor un nou nivel de experiență audio, audiția în căști). Calendarul festivalului online oferă tuturor celor interesați de fenomenul spectacolului sonor audiții libere în perioada festivalului pe siteurile www.eteatru.ro și www.grandprixnova.ro.

În perioada 24-28 septembrie de la ora 9 UTE/12 ora României vor avea loc discuții online cu juriul și reprezentații producțiilor selectate în concurs. Acestea vor fi putea fi urmărite în streaming live pe pagina noastră de facebook Grand Prix Nova România https://www.facebook.com/gpnromania .


Juriul

Păstrăm tradiția juriilor internaționale. Importanți specialiști din domeniu, membrii juriului vor colabora de la distanță, prin video-conferințe de evaluare și decizie. Juriul este format din patru personalități ale creației radiofonice internaționale, producători de radio sau artiști ai spectacolului sonor multipremiați la nivel internațional. Președintele juriului Ljubo Pauzin (regizor croat, inițiator si director de tradiție al Festivalului Internațional Grand Prix Maruliç) va fi secondat de Olya Booyar (producător și director al departamentului radio al uniunii Asia-Pacific (ABU), Marcus Gammel (șeful Redacției de Teatru la Deutchlandkultur, co-președintele juriilor Prix Europa de-a lungul anilor) și Ilinca Stihi (regizoare multipremiată la festivalurile internaționale, co-fondator al Festivalului Grand Prix Nova și membră în juriile mai multor festivaluri internaționale de profil). Împreună vor decide, în urma discuțiilor online ale juriului, palmaresul GPN #online 2020.

Premiile Teatrului Național Radiofonic


Radio România oferă anual distincții pentru cele mai valoroase prestații actoricești ale stagiunii Teatrului Național Radiofonic din anul precedent: premiul pentru cea mai bună actriță, cel mai bun actor și pentru debut radiofonic. Comunicarea premiilor TNR va avea loc în cadrul galei online de comunicare a palmaresului competiției internaționale Grand Prix Nova #online 2021 de joi, 30 septembrie, ora 9 UTE/12 ora României, pe platformele www.grandprixnova.ro și www.eteatru.ro și pe pagina de facebook a festivalului Grand Prix Nova Romania https://www.facebook.com/gpnromania .


Arhiva : 2024 | 2023 | 2022 | 2021 | 2020 | 2019 | 2018 | 2017 | 2016 | 2015 | 2014 | 2013 | 2012 | 2011 | 2010 |
Copyright © 2000 - 2017 SOCIETATEA ROMÂNĂ DE RADIODIFUZIUNE
Str. General Berthelot, Nr. 60-64, RO-010165, București, România
E-mail: webmaster@srr.ro