Ascultă e-teatru

Arhiva In actualitate

Povești noi pentru voi la librăria Cărturesti ParkLake

Joi, 20 Februarie 2020 , ora 9.21
 

Teatrul National Radiofonic și librăriile Cărturești vă invită duminică, 23 februarie, de la ora 11.30 la audiția - atelier a spectacolului radiofonic Alice in tara minunilor de Lewis Caroll, regia artistică: Gavriil Pinte, un nou eveniment din cadrul proiectului Povești noi pentru voi. Evenimentul va fi găzduit, de această dată, de librăria Cărturesti ParkLake, unde, ca de obicei, cei mai mici ascultători (împreună cu prietenii lor, cu părinții, bunicii, educatorii ori învățătorii) vor fi invitați să asculte și să ilustreze minunata poveste.


Alice în țara minunilor de Lewis Caroll. Regia artistică: Gavriil Pinte. Dramatizare radiofonică de Felicia Pinte după o traducere de Aura Brais și Vasile Poenaru. În distribuție: Marina Fluierașu, Cerasela Constantin, Gabriela Popescu, Claudiu Maier, Daniel Badale, Violeta Berbiuc, Felicia Pinte, Petre Lupu, Cristina Constantinescu, Tomi Cristin, Matei Constantin, Silvia Codreanu, Mihai Cafrița, Mircea Băluță. Redactor și producător: Irina Soare . Regia de montaj: Radu Verdeș și Florin Bădic. Regia de studio: Milica Creiniceanu. Regia muzicală: Patricia Prundea. Regia tehnică: inginer Mirela Georgescu



Regizorul Gavriil Pinte propune ascultătorilor Teatrului Național Radiofonic o nouă versiune, modernă și totodată clasică a fascinantelor aventuri ale Alicei în țara minunilor, realizată la mai bine de cinci decenii și jumătate de la antologicul musical din Fonoteca de Aur, semnat de maestrul Paul Stratilat și compozitorul Aurel Giroveanu. Dramatizarea, semnată de Felicia Pinte este și ea una clasică, păstrând întreaga poveste, într-o traducere realizată de scriitorii Aura Brais și Vasile Poenaru. Spectacolul radiofonic valorifică inspirat celebrele pagini, recreând in plan sonor călătoria eroinei în fantastica lume de sub pământ, "populată cu iepuri vorbitori, omizi atotștiutoare și pisici volatilizante" și o intreagă curte regală din cărți de joc, punând în valoare bogatele dimensiuni filosofice care au făcut din această carte o lectură incitantă pentru întreaga familie. O montare ce se remarcă prin delicatețea detaliului și dozajul perfect al tensiunii dramatice, exprimate de jocul actorilor din distributie, nume sonore ale teatrului românesc, cu remarcabile creații și în spectacole radiofonice.


Vă așteptăm, dragi prieteni ascultători, să găsiți oaza de liniște dar și să visați și să dați frâu liber imaginației, alături de spectacolele radiofonice pentru copii la întâlnirile din fiecare lună, organizate de Teatrul Național Radiofonic și librăriile Cărturești, gazdă generoasă și primitoare pentru iubitorii de povești, de toate vârstele.

Povești noi pentru voi- eveniment marca Teatrul Național Radiofonic, Proiect inițiat si coordonat de regizorul Mihai Lungeanu.



Arhiva : 2020 | 2019 | 2018 | 2017 | 2016 | 2015 | 2014 | 2013 | 2012 | 2011 | 2010 |
Copyright © 2000 - 2017 SOCIETATEA ROMÂNĂ DE RADIODIFUZIUNE
Str. General Berthelot, Nr. 60-64, RO-010165, București, România
E-mail: webmaster@srr.ro