Ascultă e-teatru

Arhiva In actualitate

Andilandi- Călătoria lui Vlad în Celălalt Tărâm de Sînziana Popescu

Miercuri, 5 Decembrie 2018 , ora 15.14
 
Teatrul Național Radiofonic pentru copii prezintă, în premieră absolută: Andilandi- Călătoria lui Vlad în Celălalt Tărâm de Sînziana Popescu. Adaptarea radiofonică și regia artistică: Mihai Lungeanu. În distributie: Silviu Stănescu, Anne Marie Ziegler, Constantin Codrescu, Alexandrina Halic, Ion Haiduc, Jeanine Stavarache, Anca Zamfirescu, Ada Navrot, Eugen Cristea, Alexandru Georgescu, Manuela Ciucur, Julieta Strâmbeanu, Costina Ciuciulică, Adina Lucaciu, Camelia Pintilie, Liliana Pană, Violeta Berbiuc, Ștefan Velniciuc, Constantin Cojocaru, Orodel Olaru, Alexandra Spătaru, Ioana Popovici Chelaru, Daniela Ioniță, Claudia Drăgan, Tamara Crețulescu, Ion Arcudeanu, Ioan Chelaru, Nicolae Călugărița, Daniel Badale, Alina Petrică, Alexandra Pașcu, Magda Dimitrescu. Marina Fluierașu, Alexandra Răduță, Mihaela Coveșanu, George Grigore, Cristi Dionise. Muzica originală: George Marcu. Redactor: Irina Soare. Regia de montaj: Bogdan Golovei si Radu Verdes. Regia de studio: Janina Dicu. Regia muzicală: George Marcu. Regia tehnică: Mihnea Chelaru

Spectacolul radiofonic, în patru părți,
Andilandi-Călătoria lui Vlad în celălalt tărâm de Sînziana Popescu se va difuza, în premieră absolută, pe 22, 23, 29 și 30 decembrie, de la ora 9.00, la Radio România Cultural.

Considerată una dintre cele mai
originale, seducătoare și captivante (Ioana Drăgan) apariții editoriale ale ultimilor ani, seria fantasy sută la sută românească,, Andilandi semnată de tânăra și talentata scriitoare Sînziana Popescu este , fără îndoială, un best seller al literaturii ultimilor ani. Și cum să nu captiveze cititorii mici si mari, o poveste care invită la o călătorie plină de suspans pe tărâmul magic al folclorului românesc, alături de eroi fabuloși pe care numai inteligența iscoditoare și fantezia uimitoare ale tăranului român le puteau născoci: blajini și solomonari, uriași, strigoi prietenoși, cai năzdrăvani zmei și căpcâni, iele și ursitoare... Spectacolul radiofonic, în patru părți valorifică inspirat, volumul întâi al seriei, intitulat Călătoria lui Vlad în celălalt târâm. Adaptarea radiofonică și regia artistică ale spectacolelor sunt semnate de regizorul Mihai Lungeanu care a alcătuit o distribuție de excepție formată din nume consacrate ale teatrului contemporan dar și din tineri actori aflați la început de drum.

Muzica originală a montărilor este semnată de compozitorul George Marcu iar decorul sonor a fost realizat de Mihnea Chelaru.


Aflată la cel de al șaselea volum, seria fantasy Andilandi, venea să confirme, o dată în plus, talentul și autenticitatea scrisului unei tinere autoare de succes, una dintre cele mai puternice voci ale literaturii contemporane poentru copii și nu numai: Sînziana Popescu. Absolventă a facultății de medicină din Târgu Mureș, Sînziana Popescu a ales, însă, literatura. A scris proză, piese de teatru, scenarii de film si televiziune, a căror certă valoare literară a fost recompensată cu numeroase premii, dacă ar fi să amintim doar:
Premiul secțiunii de dramaturgie pentru copii și tineret pentru piesa „Viața ca o poveste”, Concursul „Camil Petrescu, Premiul I pentru piesa „Alunecând într-o prună” – secțiunea de dramaturgie pentru copii, Concursul de scenarii radiofonice, Radiodifuziunea Română, Premiul III pentru textul dramatic „Iubirea unui iceberg” – secțiunea de dramaturgie pentru adulți, Concursul de scenarii radiofonice, Radiodifuziunea Română( 1999), Diploma de merit pentru scenariul „Despre eroi și muște”la Concursul de scurtmetraje al Uniunii Producătorilor de Film și Audiovizual din România( 2003), Marele Premiu pentru piesa „Domnul de Ciocolată”, Concursul de dramaturgie al Festivalului Internațional de Păpuși și Marionete „Gulliver”, Galați( 2005) ,Marele Premiu pentru textul dramatic „Când jucăriile spun pa”, Concursul de dramaturgie al Festivalului Internațional de Teatru „100, 1.000, 1.000.000 de povești”, București ( 2007), Premiul Asociației Scriitorilor din București, secțiunea de literatură pentru tineret, pentru romanul „Călătoria lui Vlad în Celălalt Tărâm”( 2008), Nominalizare la premiile Uniunii Scriitorilor din România, secțiunea de literatură pentru tineret, pentru romanul „Drumul Anei prin Valea Plângerii( 2010).
Arhiva : 2022 | 2021 | 2020 | 2019 | 2018 | 2017 | 2016 | 2015 | 2014 | 2013 | 2012 | 2011 | 2010 |
Copyright © 2000 - 2017 SOCIETATEA ROMÂNĂ DE RADIODIFUZIUNE
Str. General Berthelot, Nr. 60-64, RO-010165, București, România
E-mail: webmaster@srr.ro