Ascultă e-teatru

Arhiva In actualitate

Teatrul National Radiofonic vă invită să ascultați Povești noi pentru voi la Librăria Cărturești-Verona

Marți, 17 Aprilie 2018 , ora 17.02
 

Teatrul Național Radiofonic și Librăria Cărturești Verona vă invită, vineri, 20 aprilie, de la ora 16.00 la audiția- atelier a spectacolului radiofonic pentru copii Frumosul din regatul adormit de Ana Ripka Rus. Regia artistică: Mihai Lungeanu. În distribuție: George Ivașcu, Bianca Zurovski, Claudiu Bleonț, Monica Ghiuță, Valentin Uritescu, Petre Lupu, Andreea Măcelaru, Monica Mihăescu, Mihai Niculescu, George Grigore, Violeta Berbiuc, Costina Ciuciulică, Adina Andrei. Redactor: Irina Soare. Regia de studio: Violeta Berbiuc. Regia muzicală: George Marcu. Regia tehnică: Vasile Manta. Înregistrare din anul 2003

Proiect inițiat și coordonat de regizorul Mihai Lungeanu


Povești noi pentru voi, acesta este darul cu care Teatrul Național Radiofonic pentru copii își întâmpină, în fiecare lună, ascultorii mai mici dar și mai mari, în mansarda librăriei Cărturești- Verona, o invitație de a asculta spectacole inspirate din literatura contemporană, dar și o provocare pentru prichindeii-spectatori de a ilustra povestea radiofonică, îmbogățind cu propriul spirit creativ universul virtual specific audițiilor radiofonice, lumea fascinantă pe care numai teatrul radiofonic o poate exprima, prin specificitatea sa.

De data aceasta, vă propunem o poveste amuzantă despre un prinț, care, asemeni celebrei si îndrăgitei Frumoase din pădurea adormită, va fi vrăjit de o zână rea și va fi cuprins de un somn de 100 de ani. Spre deosebire de basmul clasic, aici, povestea de abea acum începe: cum arată lumea, după trecerea unui veac, căror provocări și situații neobișnuite, va trebui să le facă față timidul cavaler, și mai ales cum va reacționa când va întâlni o încântătoare prințesă modernă... veți afla toate acestea numai ascultând această minunată poveste, imaginată de o scriitoare de poveste: Ana Ripka Rus.

Personalitate cu totul unică în peisajul literar contemporan, Ana Ripka Rus (30.06.1964- 22.01.2014) a scris teatru și proză, pentru copii și pentru adulți, multe din textele sale dramatice fiind reprezentate cu mare succes pe scenă, dar și la televiziune și la Radio. Ascultătorii Teatrului Național Radiofonic o cunosc ca autor al unor scenarii, care impresionează prin ineditul abordării, prin jocul fascinant între clasic si contemporan, dar și prin atmosfera de sensibilitate, delicatețe și căldură, pe care scriitoarea o țese în jurul personajelor: Pasărea galbenă, Poveste indiană, Poveste chinezească, Poveste egipteană, Alb- negru sau Trista poveste a Prințesei din Cel mai mic Regat, Povestea lui Miu, cel care se temea să fie zmeu , Iarna ursuleților sunt tot atâtea titluri ale unor îndrăgite spectacole radiofonice, inspirate din scenariile semnate de Ana Ripka Rus. Cu numai câteva zile înainte de a dispărea dintre noi, Anei Ripka-Rus îi apăruse în volum textul dramaric Când Ada era Adam.

Vă așteptăm așadar, dragi copii dar și stimați părinți și bunici, să ne fiți alături într-o minunată călătorie radiofonică, în care veți (re)descoperi o poveste cu totul surprinzătoare, contemporană dar care se înscrie în seria neîntreruptă a Basmelor din toate timpurile.

Înscrieri la 0732003051 / inscrieri@carturesti.net


Arhiva : 2022 | 2021 | 2020 | 2019 | 2018 | 2017 | 2016 | 2015 | 2014 | 2013 | 2012 | 2011 | 2010 |
Copyright © 2000 - 2017 SOCIETATEA ROMÂNĂ DE RADIODIFUZIUNE
Str. General Berthelot, Nr. 60-64, RO-010165, București, România
E-mail: webmaster@srr.ro