Ascultă e-teatru

Arhiva In actualitate

Alba ca Zăpada si cei șapte pitici de Frații Grimm

Marți, 6 Martie 2012
 
Vineri, 9 martie, 2012, ora 14.00, Teatrul Național Radiofonic, Radio România Cultural, în colaborare cu Teatrul pentru Copii și Tineret Excelsior organizează la sediul Teatrului – București, str. Academiei, nr. 28, audiția cu public a spectacolului radiofonic „Alba ca Zăpada și cei șapte pitici” de Frații Grimm, scenariu liber de Sanda Socoliuc. Regia artistică: Toma Enache. În distribuție: Marcel Iureș, Maia Morgenstern, Anne Marie Ziegler, Coca Bloos, Ana Țoghină, Teodora Calagiu-Garofil, Ion Haiduc, Eugen Cristea, Claudiu Bleonț, Armand Calotă, Silviu Biriș, Cristina Cabel.

Asistența tehnică: Florin Bădic și Robert Vasiliță

Regia de studio: Milica Creiniceanu

Regia tehnică: ing. Iulian Iancu

Regia muzicală: Stelică Muscalu

Coordonator de proiect și producător: Sanda Socoliuc

O producție a Teatrului Național Radiofonic februarie 2012


Povestea Albei-ca-Zăpada este veche și arhicunoscută, dar abordarea este nouă și adecvată copiilor deștepți și iscoditori din secolul al XXI-lea.

Spectacolul radiofonic se derulează pe două planuri esențiale: cel al Povestitorului și al Vocii de copil și cel al acțiunii la prezent a personajelor din povestea clasică.

În universul sonor în care Povestitorul – Marcel Iureș deapănă povestea știută, intervine Vocea de copil – Anne Marie Ziegler, care pune întrebări-cheie sau face sublinieri clarificatoare chiar în decursul desfășurării acțiunii propriu-zise. O mențiune specială – în rolul Albei ca Zăpada mică joacă o fetiță în vârstă de 7 ani - Ana Țoghină, un debut radiofonic de excepție, după cum se vor putea convinge atât spectatorii care vor fi prezenți la audiția de la Teatrul Excelsior, cât și ascultătorii Radio România Cultural.

Toma Enache a realizat o montare radiofonică originală, post-modernistă, dar lipsită de stridențe, un spectacol de „teatru mare și adevărat”, deși se adresează în special celor mici.

La lansarea CD-ului și audiția în avanpremieră de la Teatrul pentru Copii și Tineret Excelsior vor participa personalități din teatru, mass-media, numeroși copii, echipa de realizatori ai spectacolului radiofonic.

Evenimentul va fi transmis live la Radio 3 net „Florian Pittiș”.

Noua producție a Teatrului Național Radiofonic pentru Copii va fi difuzată în premieră la Radio România Cultural, sâmbătă, 10 martie, ora 9.00, ca un mărțișor un pic întârziat pentru toți ascultătorii iubitori de povești.

Arhiva : 2019 | 2018 | 2017 | 2016 | 2015 | 2014 | 2013 | 2012 | 2011 | 2010 |
Copyright © 2000 - 2017 SOCIETATEA ROMÂNĂ DE RADIODIFUZIUNE
Str. General Berthelot, Nr. 60-64, RO-010165, București, România
E-mail: webmaster@srr.ro