Ascultă e-teatru

Arhiva In actualitate

Gala de premiere „Radio Fiction Desk - 2017”

Joi, 11 Ianuarie 2018 , ora 18.18
 
Marți, 16 ianuarie, începând cu ora 15.00, în sala de spectacole a Centrului Național de Artă ”Tinerimea Română”, se va desfășura Gala de premiere ”Radio Fiction Desk - 2017”, moment final al proiectului  inițiat de Radio România prin Centrul Cultural Media - Teatrul Național Radiofonic, în parteneriat cu Inspectoratul Școlar al Municipiului București. Partener Instituțional al Proiectului, la acestă ediție, a fost Primăria Municipiului București.

A
flat la cea de-a treia ediție, Poiectul s-a bucurat de participarea a patru trupe de actori-elevi de la următoarele licee bucureștene: Colegiul Național ”Ion Neculce”, Colegiul Național ”Gheorghe Șincai”,Școala Centrală” și Colegiul Național ”Cantemir Vodă”.

Pe parcursul derulării Proiectului, am avut bucuria de a întâlni, deopotrivă, elevi și cadre didactice care iubesc teatrul și care au participat, cu entuziasm, la toate fazele concursului – întâlnirea cu actori profesioniști și echipa de specialiști ai Teatrului Național Radiofonic, work-shop-uri, repetiții, toate acestea finalizate cu o experiență unică - cea a înregistrării radiofonice
"> a unei piese de teatru, interpretate de elevi, în studioul „Mihai Zirra”, al Societății Române de Radiodifuziune. Postarea pieselor înregistrate, în succesiunea realizării lor, pe site-ului tnr.srr.ro - pagina radiofictiondesk.srr.ro, și promovarea pe facebook, a făcut posibil ca ascultători de toate vârstele să poată să intre în contact cu spectacolele tinerilor actori, să le asculte și să le acorde note.

Piesele radiofonice înregistrate au fost:
”Bacul nu-i sfârșitul lumii” de Filip Columbeanu, interpretată de elevii-actori de la Colegiul Național ”Ion Neculce”, Steaua fără nume”, o adaptare după Mihail Sebastian, interpretată de elevii-actori de la Colegiul Național „Gheorghe Șincai”, „Rămășagul”, o adaptare după Vasile Alecsandri, interpretată de elevii-actori de la „Școala Centrală” și Ciudatul rol al întâmplării”, o adaptare după Ion Băieșu, interpretată de elevii-actori de la Colegiul Național “Cantemir Vodă”.

La aprecierile ascultătorilor, exprimate în note, s-au alăturat și cele ale unui juriu de specialitate, format din membri ai redacției de Teatru Radiofonic, după cum urmează: Domnica Țundrea - realizator, Irina Soare Neumark - redactor, Ilinca Stihi - regizor artistic, Patricea Prundea - regizor muzical. Împreună cu ei au jurizat și actorii care au participat la work-shop-urile desfășurate în licee: Maia Morgenstern, Mihai Mălaimare, Florin Zamfirescu și Vasile Muraru, iar din partea Primăriei Municipiului București - Daniela Stănculescu, șef birou Direcția Cultură Sport Turism. Președintele juriului a fost Directorul Centrului Cultural Media, Redactor șef al Teatrului Național Radiofonic, regizorul artistic Atila Vizauer.

În urma deliberărilor juriului, se vor acorda următoarele premii: Premiu I, II și III, Mențiune, ”Premiul pentru cea mai bună interpretare feminină”, ”Premiul pentru cea mai bună interpretare masculină”, ”Premiul special al juriului”, dar și ”Premiul de popularitate” – conform notelor acordate de către ascultători. Premiile constau în diplome, trofee, medalii, DVD-uri cu piese de teatru radiofonic din fonoteca radio, realizate de Casa Radio, cărți și multe alte surprize.

Invitați speciali ai
Galei ”Radio Fiction Desk -2017” sunt actorii: Maia Morgenstern, Mihai Mălaimare, Florin Zamfirescu și Vasile Muraru, iar îndrăgitul cantautor Ovidiu Mihăilescu va aduce o notă de bună-dispoziție.

Partener: Centrul Național de Artă ”Tinerimea Română”

https://www.facebook.com/RadioFictionDesk


Arhiva : 2022 | 2021 | 2020 | 2019 | 2018 | 2017 | 2016 | 2015 | 2014 | 2013 | 2012 | 2011 | 2010 |
Copyright © 2000 - 2017 SOCIETATEA ROMÂNĂ DE RADIODIFUZIUNE
Str. General Berthelot, Nr. 60-64, RO-010165, București, România
E-mail: webmaster@srr.ro