Ascultă e-teatru

Arhiva In actualitate

"Cosițe de aur" de Contesa de Ségur

Duminică, 29 Septembrie 2013 , ora 13.19
 

Teatrul Național Radiofonic vă invită duminică, 6 octombrie, de la ora 9.07, la Radio Romania Actualități, la premiera spectacolului ,,Cosițe de aur’’ de Contesa de Ségur. Traducerea, dramatizarea și adaptarea radiofonică: Adina Bardaș. În distribuție: Alina Teianu, Julieta Strambeanu, Mihai Niculescu, Mihai Mălaimare, Mircea Constantinescu, Manuela Ciucur, Daniela Ioniță, Violeta Berbiuc, Petre Lupu, Ion Mărgescu, Ștefania Dumitru. Redactor și producător: Irina Soare. Regia de montaj: Florin Bădic și Florina Istodor. Regia de studio: Janina Dicu. Regia muzicală: Stelică Muscalu.

Coloana sonoră și regia artistică: Vasile Manta

Evenimentul inaugurează cea de a noua stagiune a audițiilor, cu public, desfășurate în cadrul proiectului ,, Ne auzim la Majestic’’, proiect inițiat și coordonat de regizorul Mihai Lungeanu.

Contesa de Ségur,( pe numele ei adevărat Sophie Rostopchine, devenită, după căsătorie, Sophie de Ségur) s-a născut într-o familie de vază, din aristocrația Rusiei secolului al XIX-lea( tatăl a fost guvernator al Moscovei în timpul războiului cu Napoleon Bonaparte. Cu toate acestea, a avut totuși o copilărie nefericită, dominată de figura autoritară și aspră a mamei, experiență care va deveni, de altfel, subiectul celui dintai roman al său, intitulat chiar ,, Necazurile Sophiei’’. Deliciul publicului l-au făcut, însă, poveștile celei care va semna Contesa de Ségur, povești care i-au dăruit glorie, chiar din timpul vieții și i-au asigurat un loc important în istoria literaturii pentru copii, și nu numai.

După cel dintai basm, publicat pe cand Sophie de Ségur trecuse de varsta tinereții( cand autoarea împlinise deja 58 ani), au urmat multe alte titluri ( ilustrate integral de autoare) adunate în volumele ,, Povești cu zane ’’ și ,, Noi povești cu zane’’ publicate în răstimpul unui deceniu și jumătate, în prestigioasa colecție “Bibliothèque rose illustrée’’, editată de numai puțin faimoasa editură pariziană Hachette.

Spectacolul radiofonic ,, Cosițe de aur’’ de Contesa de Ségur, se bucură de interpretarea unor mari actori ai scenei romanești contemporane, care, sub bagheta regizorului Vasile Manta, dau viață și glas personajelor adăugand totodată umor, savoare și autenticitate acestei minunate povești.Irina Soare

Arhiva : 2019 | 2018 | 2017 | 2016 | 2015 | 2014 | 2013 | 2012 | 2011 | 2010 |
Copyright © 2000 - 2017 SOCIETATEA ROMÂNĂ DE RADIODIFUZIUNE
Str. General Berthelot, Nr. 60-64, RO-010165, București, România
E-mail: webmaster@srr.ro