Ascultă e-teatru

Arhiva In actualitate

Poveștile lui Ion Creangă interpretate de actorii teatrului Ion Creangă - seria a II-a

Marți, 26 Februarie 2013
 
Sambătă, 2 martie, de la ora 9.00, la Radio Romania Cultural,Teatrul Național Radiofonic pentru copii vă invită să ascultați, în premieră, patru Povești de Ion Creangă interpretate de actorii teatrului Ion Creangă: „Punguța cu doi bani”, regia artistică Cornel Todea și „Cinci pâini”, „Povestea unui om leneș”, „Prostia omenească” sub bagheta regizorului Attila Vizauer.

Adaptarea radiofonică: Sanda Socoliuc.
În distribuție: Eduard Jighirgiu, Ionuț Antonie, Mirela Busuioc, Ionuț Ciocia, Cristian Irimia, Anca Zamfirescu, Gabriel Coveșeanu, Marioara Sterian, Cristian Boeriu, Daniel Tudorică, Ani Crețu, Ion Gheorghe Arcudeanu. Redactor: Sanda Socoliuc. Regia de montaj: Florin Bădic și Dana Lupu. Regia de studio: Janina Dicu. Regia muzicală: George Marcu. Regia tehnică: Vasile Manta și Mihnea Chelaru

Poveștile lui Ion Creangă interpretate de actorii teatrului Ion Creangă
este titlul unui amplu proiect cultural, rod al parteneriatului stabilit între Redacția Teatru a Societății Romane de Radiodifuziune, Radio Romania Cultural și Teatrul Ion Creangă. Inițiată în aprilie 2012, pentru a marca 175 de ani de la nașterea neîntrecutului povestitor, această suită de spectacole face parte dintr-o impresionantă și originală integrală radiofonică a poveștilor lui Ion Creangă, realizată exclusiv cu participarea actorilor teatrului ,,Ion Creangă” din București.

Proiectul a debutat cu trei dintre cele mai îndrăgite basme ale lui Ion Creangă și anume:,, Fata babei și fata moșneagului’’, ,, Capra cu trei iezi’’ și „Punguța cu doi bani”, regia artistică a spectacolelor fiind semnată de regretatul regizor Cornel Todea, care declara, pentru agenția de presă Agerpress, la momentul lansării primului CD : ,,Primele povești au apărut într-o viteză nesperată. Eu am salutat această surprinzătoare realizare imediată a proiectului, enunțat și pornit într-un termen foarte scurt. Prin intermediul acestui CD, copiii vor avea bucuria să se întâlnească cu aceste povești încântătoare. Eu socotesc că, dacă părinții ar înțelege necesitatea ca, de foarte mici, copiii să stea în preajma povestirilor pe care să le asculte, aceasta ar însemna, în mod sigur, un progres în evoluția lor în relația socială cu cei din jurul lor”.

În viziunea regizorului Cornel Todea, care a semnat regia artistică a primelor spectacole ale proiectului, ca și în versiunea radiofonică a următoarelor trei, semnate de regizorul Attila Vizauer, binecunoscutele și îndrăgitele basme își dovedesc, încă o dată, farmecul și prospețimea, devenind, așa cum, desigur, veți recunoaște, ascultand, spectacole radiofonice pline de nerv și culoare, conduse cu o logică teatrală impecabilă și care au beneficiat de un joc actoricesc excelent. Sunt argumente care, sperăm, vor face invitația la premieră, irezistibilă, pentru ascultătorii de toate varstele.

Cel de al doilea CD al proiectului va fi lansat joi, 28 februarie, la ora 10.00, la sala Rapsodia de pe calea Lipscani nr 53 din București. Evenimentul va cuprinde și spectacolul lectură „Povestea unui om leneș” în interpretarea actorilor teatrului Ion Creangă și în regia lui Attila Vizauer.
Arhiva : 2020 | 2019 | 2018 | 2017 | 2016 | 2015 | 2014 | 2013 | 2012 | 2011 | 2010 |
Copyright © 2000 - 2017 SOCIETATEA ROMÂNĂ DE RADIODIFUZIUNE
Str. General Berthelot, Nr. 60-64, RO-010165, București, România
E-mail: webmaster@srr.ro