Ascultă e-teatru

Arhiva In actualitate

''Sfantul Ioan Botezătorul - Înaintemergătorul Domnului'' de Ina Sterescu

Joi, 3 Ianuarie 2013
 

Duminică, 6 ianuarie, de la ora 9.08, la România Actualități, Teatrul Național Radiofonic pentru copii vă invită să ascultați, în premieră, spectacolul: ,,Sfantul Ioan Botezătorul- Înaintemergătorul Domnului'' scenariu de Ina Sterescu.


În distribuție: Dan Condurache, Ionuț Kivu, Ruxandra Sireteanu, Dan Aștilean, Cătălina Mustață, Violeta Berbiuc, Mihai Niculescu, George Grigore, Ion Chelaru, Daniela Ioniță, Ștefan Velniciuc, Ion Murgescu, Gavriil Pinte.

Redactor și producător: Irina Soare. Regia de studio: Renata Rusu. Regia muzicală: Patricia Prundea. Coloana sonoră și regia artistică: Vasile Manta

Iată că am ajuns, și în acest an, aproape de hotarul tăramului magic al sărbătorilor de iarnă. Momentul care deschide poarta spre acest ținut de basm, este praznicul Sfantului Ierarh Nicolae, care vine , pentru copii și nu numai, cu daruri aduse de un moș simpatic, chiar dacă nu la fel de îngăduitor ca Moșul Crăciun care îi urmează, de vreme ce în tolba lui se găsesc adeseori și nuielușe, fie ele chiar împodobite cu fundițe. Poarta de ieșire însă, din această minunată țară a colindelor și a bucuriei este străjuită de două dintre sărbătorile fundamentale ale creștinismului , în care un loc central îl ocupă Sfantul Ioan Botezătorul și anume Botezul Domnului si Soborul Sfantului Ioan Botezătorul. Model de smerenie și pocăință, de sfințenie si demnitate umană, Sfantul Ioan Botezătorul a îndeplinit, pana la capăt, misiunea care i-a fost încredințată de Dumnezeu, aceea de a vesti sosirea și de a pregăti calea lui Mesia cel îndelung așteptat.

Spectacolul radiofonic ,,Sfantul Ioan Botezătorul- Inaintemergătorul Domnului'' readuce, în memoria ascultătorilor viața, faptele și martiriul sfantului, considerat de părinții bisericii drept ultimul mare prooroc, cel care a unit Vechiul și Noul Testament și a fost supranumit Inaintemergătorul și Botezătorul Domnului.


Premiera face parte dintr-un ciclu de spectacole, dedicat celor mai importante momente din istoria creștinismului dar și sfinților și martirilor care au construit, prin jertfa lor, cele două milenii de existență a bisericii noastre. În cadrul acestui proiect, inițiat în anul 2000, au fost realizate, pana acum, douăsprezece montări, ale căror scenarii sunt semnate de scriitoarea Ina Sterescu, cea care a realizat, timp de mai multe decenii, cu talent și profesionalism, emisiuni in cadrul Redactiilor emisiunilor pentru copii dar și religioase la Televiziunea Romană. Din echipa de realizatori a proiectului mai fac parte: Violeta Berbiuc și Renata Rusu- regizori de studio, Patricia Prundea și George Marcu- regizori muzicali, Vasile Manta- regizor artistic, Irina Soare- redactor și producător.


Irina Soare
Arhiva : 2019 | 2018 | 2017 | 2016 | 2015 | 2014 | 2013 | 2012 | 2011 | 2010 |
Copyright © 2000 - 2017 SOCIETATEA ROMÂNĂ DE RADIODIFUZIUNE
Str. General Berthelot, Nr. 60-64, RO-010165, București, România
E-mail: webmaster@srr.ro