Ascultă e-teatru

Arhiva In actualitate

Premieră absolută la Teatrul Național Radiofonic pentru Copii Radio România Cultural

Joi, 1 Noiembrie 2012 , ora 11.23
 

O nouă premieră la Radio România Cultural, Teatrul Național Radiofonic pentru Copii, sâmbătă, 10 noiembrie 2012, ora 9.00 – de fapt, o triplă premieră absolută cu trei spectacole realizate după poveștile lui Lyman Frank Baum: „Humpty Dumpty”, „Bomboanele fermecate” și „Fetița care avea un urs”.

Luni, 5 noiembrie, 2012, începând cu ora 11.00, la Hotel Ramada Majestic (Calea Victoriei, București), iubitorii teatrului radiofonic sunt invitați la audiția în avanpremieră a trei spectacole dedicate copiilor, părinților și bunicilor: „Humpty Dumpty”, „Bomboanele fermecate” și „Fetița care avea un urs” de Lyman Frank Baum.

Cunoscut publicului din România ca autor al „Vrăjitorului din Oz”, americanul L.F. Baum (1856-1919) a scris, cu har și o originalitate ieșită din comun, multă literatură dedicată copiilor. A fost totodată un mare om de teatru, nu atât prin scenarii proprii, cât, mai ales, prin felul în care i-a susținut (inclusiv material) pe unii dintre contemporanii săi din domeniul scenei

Textele lui Baum, inedite în limba română, au fost traduse și dramatizate de Sanda Socoliuc. Direcția de scenă i se datorează lui Toma Enache, care le oferă ascultătorilor o nouă probă de virtuozitate, de măiestrie regizorală, în susținerea dinamismului și a fluidității celor trei spectacole radiofonice.

Annemary Ziegler, Ion Haiduc, Eugen Cristea, Liliana Pană, Teodora Calagiu Garofil, Adrian Anghel, Liviu Cheloiu, Malina Tomoioagă, Armand Calotă, Cristina Cabel sunt actorii care dau viață personajelor lui Frank Baum. Din distribuții fac parte și doi copii: Ana Maria Țoghină, care, la cei 8 ani împliniți de curând, joacă rolul principal din „Fetița care avea un urs” cu degajarea proprie unei actrițe experimentate și Laura Creiniceanu, elevă în clasa a cincea, foarte convingătoare parteneră de „scenă radiofonică” a actorilor profesioniști.

Stelică Muscalu (în „Humpty Dumpty” și „Bomboanele fermecate”) și Patricia Prundea (în „Fetița care avea un urs”) semnează, cu excelență și sensibilitate, regia muzicală.

Din echipa de creație mai fac parte: ing. Mirela Georgescu, care semnează cu acuratețe și fantezie regia tehnică și Milica Creiniceanu, care a asigurat, cu bună stăpânire a mijloacelor specifice, regia de studio. Producătorul spectacolului: Sanda Socoliuc.

Noile producții realizate de Teatrul Național Radiofonic pentru Copii - „Humpty Dumpty”, „Bomboanele fermecate” și „Fetița care avea un urs”, vor fi transmise în premieră absolută la Radio România Cultural, sâmbătă, 10 noiembrie, 2012, ora 9.00.

Arhiva : 2019 | 2018 | 2017 | 2016 | 2015 | 2014 | 2013 | 2012 | 2011 | 2010 |
Copyright © 2000 - 2017 SOCIETATEA ROMÂNĂ DE RADIODIFUZIUNE
Str. General Berthelot, Nr. 60-64, RO-010165, București, România
E-mail: webmaster@srr.ro