Ascultă e-teatru

Arhiva TNR în presă

"Sfântul Ioan Gură de Aur - Ziditorul de suflete" - premieră a Teatrului Național Radiofonic pentru Copii

Marți, 9 Noiembrie 2010
 

RADOR (8 noiembrie 2010) - La Clubul Ramada Majestic din București a avut loc luni, 8 noiembrie, audiția în premieră a spectacolului „Sfântul Ioan Gură de Aur - Ziditorul de suflete”, după un scenariu de Ina Sterescu. Spectacolul radiofonic va putea fi ascultat duminică, 14 noiembrie 2010, de la ora 9:05, la postul România Actualități.

Teatrul Național Radiofonic pentru Copii a inițiat, în anul 2000, un ciclu de spectacole dedicate celor mai importante figuri din calendarul creștin ortodox dar și evenimentelor care au marcat cele două milenii de existență a Bisericii; Sfânta Maria - Cheia Împărăției Cerurilor, Icoana neștiută, Sfânta Vineri - viața Cuvioasei Parascheva, Sfântul Ierarh Nicolae, Viața și faptele Sfântului Vasile cel Mare, Sfântul Calinic - Călugărul fără de arginți, Sfântul Pantelimon - Doctorul fără de plată sunt doar câteva titluri de asemenea montări radiofonice care și-au propus să readucă în atenția publicului ascultător figurile unor personalități marcante din istoria Umanității, care prin curaj, demnitate și trăire creștină se pot constitui și astăzi în repere morale de nezdruncinat, atât de necesare pentru trăitorii zbuciumatului mileniu trei.

Scenariile acestor spectacole, realizate pe parcursul unui deceniu, sunt semnate de Ina Sterescu, experimentat și profesionist om de televiziune, al cărui nume a putut fi des întâlnit pe genericele emisiunilor religioase dar și ale celor dedicate celor mai mici ascultători la Postul Național de Televiziune.

Cea mai recentă premieră a Teatrului Național Radiofonic pentru copii, intitulată „Sfantul Ioan Gură de Aur - Ziditorul de suflete” recreează, o dată în plus, o lume, care pare astăzi definitiv pierdută și în care minunile puteau fi întâlnite la tot pasul, pentru cei cu sufletul curat și deschis spre a primi Cuvântul cel Dumnezeiesc.

În distribuție: Mihai Cafrita, Nicolae Urs, Ștefan Velniciuc, Jeanine Stavarache, Ruxandra Sireteanu, Cătălină Mustață, Violeta Berbiuc, Magda Condurache, Mihai Niculescu, Florin Anton, Ion Arcudeanu, Gelu Nițu, George Grigore, Dan Burghelea. Producător: Irina Soare. Regia de montaj: Dana Lupu și Bogdan Golovei. Regia de studio: Violeta Berbiuc. Regia muzicală: Patricia Prundea. Coloana sonoră și regia artistică: Vasile Manta.

Sfântul Ioan Gură de Aur - Hrisostomul, supranumit Trâmbița de Aur a Ortodoxiei, este prăznuit în calendarul creștin ortodox la 13 noiembrie.


Arhiva : 2020 | 2018 | 2017 | 2016 | 2015 | 2014 | 2013 | 2012 | 2011 | 2010 | 2009 |
Copyright © 2000 - 2017 SOCIETATEA ROMÂNĂ DE RADIODIFUZIUNE
Str. General Berthelot, Nr. 60-64, RO-010165, București, România
E-mail: webmaster@srr.ro