Ascultă e-teatru

Arhiva TNR în presă

CD-ul cu 'Poveștile lui Creangă interpretate de actorii Teatrului 'Ion Creangă', lansat

Marți, 3 Aprilie 2012
 

București, 2 apr 2012/Agerpres/ - Un CD cu 'Poveștile lui Creangă interpretate de actorii Teatrului 'Ion Creangă'', cu trei dintre basmele marelui scriitor, a fost lansat luni, la Sala Rapsodia de pe Lipscani, în parteneriat cu Teatrul Național Radiofonic.

Lansarea albumului a fost precedată de două spectacole 'Punguța cu doi bani' și 'Un lup, o capră și trei iezi', în interpretarea actorilor Teatrului 'Ion Creangă'.

Poveștile 'Fata babei și fata moșului', 'Punguța cu doi bani' și 'Capra cu trei iezi' într-o adaptare radiofonică realizată de Sanda Socoliuc și regia artistică semnată de Cornel Todea sunt interpretate de artiștii Alexandrina Halic, Anca Zamfirescu, Camelia Andriță, Cerasela Constantin, Claudia Revnic, Cristian Boeriu, Cristian Irimia, Eduard Jighirgiu, Gabriel Coveșeanu, Ioana Ginghină, Ionuț Antonie, Ionuț Cioca, Iuliana Costiniu, Liliana Donici, Mirela Busuioc și Vera Linguraru.

Directorul Teatrului 'Ion Creangă', Cornel Todea, a salutat ideea 'surprinzătoare' de realizare a proiectului.

'Primele trei povești au apărut într-o viteză nesperată. Eu am salutat această surprinzătoare realizare imediată a proiectului, enunțat și pornit într-un termen foarte scurt. Prin intermediul acestui CD copiii vor avea bucuria să se întâlnească cu aceste povești încântătoare. Eu socotesc că dacă părinții ar înțelege necesitatea ca de foarte mici copiii să stea în preajma povestirilor pe care să le asculte, aceasta ar însemna, în mod sigur, un progres în evoluția lor în relația socială cu cei din jurul lor', a declarat pentru AGERPRES Cornel Todea.

La rândul său, inițiatorul programului, redactorul șef al Redacției Teatru Radiofonic, Attila Vizauer, a spus că este firesc ca în anul în care se aniversează 175 de ani de la nașterea lui Ion Creangă să apară un astfel de proiect.

'Este firesc ca la 175 de ani de la nașterea lui Ion Creangă să propunem un astfel de proiect la care să invităm actorii Teatrului 'Creangă' să joace o integrală a poveștilor lui Ion Creangă. Originalitatea acestui proiect este faptul că Teatrul Radiofonic a decis să lanseze un proiect în care poveștile pentru copii sunt interpretate în exclusivitate de actorii Teatrului 'Ion Creangă'', a declarat Attila Vizauer.

Potrivit acestuia, următorul album care va fi lansat în trimestrul următor va conține poveștile 'Dănilă Prepeleac', 'Acul și Barosul' și 'Soacra cu trei nurori'.

'Suntem hotărâți să lucrăm măcar trimestrial și cu forțele în turație maximă', a conchis Attila Vizauer.

Arhiva : 2020 | 2018 | 2017 | 2016 | 2015 | 2014 | 2013 | 2012 | 2011 | 2010 | 2009 |
Copyright © 2000 - 2017 SOCIETATEA ROMÂNĂ DE RADIODIFUZIUNE
Str. General Berthelot, Nr. 60-64, RO-010165, București, România
E-mail: webmaster@srr.ro