Ascultă e-teatru

Arhiva TNR în presă

TNR și ACT își rezolvă diferendele la Teatru & Ceai

Luni, 25 Octombrie 2010
 

RADOR (25 octombrie 2010) - Teatrul Național Radiofonic și Teatrul ACT prezintă miercuri, 27 octombrie 2010, de la ora 19:00, spre audiție spectacolul de teatru "Soluții la solicitări solidare sau Proceduri de reglementare a diferendelor" de Dimitris Dimitriadis.

Traducerea textului îi aparține Elenei Lazăr, iar adaptarea radiofonică și regia artistică sunt semnate de Cezarina Udrescu. Din distribuție fac parte: Andreea Bibiri, Mircea Rusu, Crina Muresan și Mircea Constantinescu. Regia de studio: Milica Creiniceanu; regia de montaj: Robert Vasilita; regia muzicala: Stelica Muscalu; regia tehnică: ing. Iulian Iancu. Coordonator de proiect: Crenguța Manea.

"Plasarea destinului pe scenă, iată un lucru care mă fascinează. A manipula un pic ceea ce se cheamă viața", marturisește autorul. De cealaltă parte, despre acest text dramatic, Cezarina Udrescu spune: "Piesa, cu un titlu sec, derutant, împrumutat din limbajul juridic, are trei personaje, iar cele trei cuvinte din titlu (în greacă Diadikasies Diakanonismou Diaforon) caracterizează, după propria mărturie a lui Dimitris Dimitriadis, fiecare câte unul din cele trei personaje: Lina, Tony și Mona. În spectacolul radiofonic apare și un al patrulea personaj, un soi de povestitor, comentator, observator, o "voce din off", pe care l-am "adus", dată fiind existența unor scene întregi fără cuvinte, dar în care acțiunea este precizată prin didascălii cu rol de replică".

Spectacolul de față este și cel care a reprezentat Redacția Teatru la Prix Italia 2008, prestigios concurs de emisiuni radio, televiziune și website-uri, competiție organizată de RAI începand din 1948 și care înregistrează prezențe ale companiilor de radio și televiziune, publice și private, din întreaga lume. Audiția din 27 octombrie face parte din programul inițiat de TNR și Teatrul ACT - Sala de Lectură, în stagiunea 2010-2011, numit "Teatru & Ceai".

Acesta constă în audiții cu public ale unor spectacole de teatru după dramaturgie modernă și contemporană sau variante noi ale unor texte dramatice clasice. În spațiul rafinat și primitor al Ceainariei Teatrului ACT, publicul are posibilitatea să cunoască creațiile unor cunoscuți și consacrați actori sau ale unor tineri talentați care vor să se împună, în montări radiofonice semnate de regizori exersați si convinși de posibilitățile expresive ale universului artistic sonor ce dă identitate teatrului radiofonic.

Arhiva : 2020 | 2018 | 2017 | 2016 | 2015 | 2014 | 2013 | 2012 | 2011 | 2010 | 2009 |
Copyright © 2000 - 2017 SOCIETATEA ROMÂNĂ DE RADIODIFUZIUNE
Str. General Berthelot, Nr. 60-64, RO-010165, București, România
E-mail: webmaster@srr.ro