Darul de Crăciun - audiție cu public a Teatrului Național Radiofonic
București, 21 dec 09 /Agerpres/ - Teatrul Național Radiofonic a organizat, luni, la clubul Ramada-Majestic, audiția cu public a premierei 'Darul de Crăciun' de Dan Tărchilă.
'Piesa scrisă de Dan Tărchilă, unul dintre dramaturgii cu numeroase izbânde în scrisul dramatic cred că se justifică pentru oricine atunci când se apropie sărbătorile și 'Darul de Crăciun' este prin extrapolare dorința de a oferi bucurie, dorința de bine pentru ceilalți. Faptul că am fost implicat în realizarea acestui spectacol radiofonic nu este altceva decât o bucurie că împreună cu colegii cu care am reușit să facem acest spectacol radiofonic încercăm să oferim un dar celor care acum în preajma Crăciunului trebuie să se bucure de tot ceea ce este frumos în viață, a declarat pentru AGERPRES actorul Ștefan Velniciuc.
Regia artistică a spectacolului este semnată de Vasile Manta, iar din distribuție fac parte Oana Răsuceanu, Cătălina Mustață, Ștefan Velniciuc, Alina Teianu, Violeta Berbiuc, Liliana Tofan și copilul Horia Ruja. Regia de studio este semnată de Violeta Berbiuc, iar regia muzicală de George Marcu. Producătorul spectacolului este Irina Soare.
Piesa va putea fi ascultată și la Radio România Actualități duminica 27 decembrie, în a treia zi de Crăciun, de la ora 9,05.
Personalitate a literaturii române contemporane, scriitorul si dramaturgul Dan Tărchilă și-a legat numele de Radioul public, semnând de-a lungul anilor numeroase scenarii originale, adaptări și scenarizări pentru teatrul la microfon.
Dan Tarchilă a dăruit Teatrului Național Radiofonic pentru copii povești fermecătoare cum ar fi scenariul realizat pornind de la încântătoarele Aventuri ale lui Cippolino de Gianni Rodari , înregistrare memorabilă din anul 1961, cu Silvia Chicos în rolul principal sau Iscusitul meșter Vreme, spectacol realizat în anul 1969 de regizorul Elena Negreanu.
Aproape o jumătate de secol despart aceste spectacole, care fac parte din Fonoteca de Aur, de cea mai recenta înregistrare a Teatrului Național Radiofonic pentru copii, semnată Dan Tarchilă, descoperind însă o scriitură la fel de ingenuă, proaspată și emoționantă.