Actorul Ștefan Mihăilescu Brăila - comemorat, săptămâna viitoare, la Teatrul Național Radiofonic
BUCUREȘTI (MEDIAFAX, 11 Sep 2009) - Actorul Ștefan Mihăilescu Brăila va fi comemorat, toată săptămâna viitoare, de către Teatrul Național Radiofonic, prin difuzarea unor spectacole în care acesta a jucat, informează Radioul Public.
Astfel, luni, Teatrul Național Radiofonic prezintă "Furtuna" de Yu Cao, marți - "Ringul" și "Tizul" de Ioan Grigorescu, iar miercuri - "Vizita bătrânei doamne" de Friedrich Durrenmatt.
Joi, Teatrul Național Radiofonic prezintă piesele "Țesătorii" de Gerhart Hauptmann, "Moneda de cinci mărci numită Muller" de Karl Wittlinger, urmate, vineri, de "Omul cu arma" de N.F.Pogodin și de "Tănase Scatiu" de Duiliu Zamfirescu (sâmbătă).
Programul în memoria lui Ștefan Mihăilescu Brăila se va încheia cu tripticul George Călinescu - "Basmul cu minciuni", "Brezaia", "Secretarii d-lui Voltaire" și "Evantaiul" de Carlo Goldoni.
Ștefan Mihăilescu Brăila s-a născut pe 3 februarie 1925, a urmat cursurile primare și secundare în orașul natal, dedicându-se de timpuriu carierei scenice. Din 1949 până în 1954, Ștefan Mihăilescu Brăila a jucat la Teatrul "Maria Filotti", în spectacolele "La Ilie bun și vesel" de Ion Damian, "O scrisoare pierdută" de I.L. Caragiale, "Poveste de dragoste" de Margarita Aligher, "Burghezul gentilom" de Moliere, "Bădăranii" de Carlo Goldoni, "Nunta lui Kecinski" de Suhovo Kobalin și "Ultima oră" de Mihail Sebastian.
A debutat
în cinema în 1957, jucând cu o inegalabilă măiestrie artistică
în cele mai reușite comedii din cinematografia românească: "Nea
Mărin miliardar", "Ciocolata cu alune" (1978),
"Păcală" (1974), "Elixirul tinereții" (1978).
Bachus, din "Secretul lui Bachus", realizat în 1983 de
regizorul Geo Saizescu, a fost ultimul mare rol al actorului, care a
jucat în peste 230 de spectacole la Teatrul Național Radiofonic.
Ștefan Mihăilescu Brăila a murit în 1996.
Foto: http://www.cinemarx.ro