Ascultă e-teatru

Arhiva TNR în presă

Dragoș Buhagiar, Victor Rebengiuc și Marian Râlea, printre nominalizați, la premiile UNITER 2012

Miercuri, 29 Februarie 2012
 

BUCUREȘTI (MEDIAFAX) - Scenograful Dragoș Buhagiar și actorii Victor Rebengiuc și Marian Râlea se numără printre artiștii nominalizați la premiile Uniunii Teatrale din România (UNITER) din 2012, informează un comunicat al instituției remis MEDIAFAX.

Cea de-a XX-a ediție a galei premiilor UNITER va avea loc pe 23 aprilie, la Sala Majestic a Teatrului Odeon din București.

Pentru această ediție a galei, Senatul UNITER a hotărât ca juriul de nominalizări să fie alcătuit din Monica Andronescu, Ion Cocora și Ion Parhon.

Cel mai bun spectacol în viziunea UNITER va fi ales dintre "Ivanov", de Anton Pavlovici Cehov (Teatrul Bulandra, București), "Ultima zi a tinereții", după Tadeusz Konwicki (Teatrul Național "Radu Stanca", Sibiu) și "Vizita bătrânei doamne", de Friedrich Dürrenmatt (Teatrul Național București).

La categoria "cea mai bună regie" au fost selectați László Bocsárdi, pentru regia spectacolului "Caligula", la Teatrul Național "Marin Sorescu" din Craiova, Radu Alexandru Nica, pentru regia spectacolului "Mountainbikers", la Teatrul German de Stat Timișoara, și Silviu Purcărete, pentru regia spectacolului "D'ale carnavalului", la Teatrul Național "Radu Stanca" din Sibiu.

La categoria "cel mai bun actor în rol principal" au fost nominalizați Sorin Leoveanu, pentru rolul titular din spectacolul "Caligula" la Teatrul Național "Marin Sorescu" din Craiova, Marian Râlea, pentru rolul Sașa Saveliev, din spectacolul "Îngropați-mă pe după plintă", la Teatrul Bulandra din București, și Marius Turdeanu, pentru rolul Emil Cioran, din spectacolul "Ispita Cioran", la Teatrul Național "Radu Stanca" din Sibiu.

La categoria "cea mai bună actriță în rol principal" au fost nominalizate Claudia Ieremia, pentru rolul Zoe, din spectacolul "O scrisoare pierdută", la Teatrul Național Timișoara, Mariana Mihuț, pentru rolul bunicii din spectacolul "Îngropați-mă pe după plintă", la Teatrul Bulandra din București, și Oana Pellea, pentru spectacolul "Vocea umană", la Teatrul Metropolis din București.

La categoria "cel mai bun actor în rol secundar" au fost nominalizați Balázs Bodolai, pentru rolul Helmuth von Sachs, din spectacolul "Aniversarea", la Teatrul Maghiar de Stat din Cluj-Napoca, Victor Rebengiuc, pentru rolul Matvei Semionovici Șabelski, din spectacolul "Ivanov", la Teatrul Bulandra din București, și Cornel Scripcaru, pentru rolul Pavel Kirillici Lebedev, din spectacolul "Ivanov", la Teatrul Bulandra, București.

La categoria "cea mai bună actriță în rol secundar" au fost nominalizate Ioana Dragoș Gajdo, pentru rolul Golde, din spectacolul "Scripcarul pe acoperiș", la Teatrul "Regina Maria" din Oradea, Emőke Kató, pentru rolul Else, din spectacolul "Aniversarea", la Teatrul Maghiar de Stat Cluj-Napoca, și Ana Ioana Macaria, pentru rolul Nastenka, din spectacolul "Însemnările unui necunoscut", la Teatrul Bulandra din București.

La categoria "cel mai bun debut" au fost nominalizați Attila Balogh, pentru regia spectacolului "Trahinienele", de la Teatrul "Tamási Áron" din Sfântu Gheorghe, Raluca Vermeșan, pentru rolul Helen din spectacolul "XXL", la Teatrul Act din București, și Cătălin Vieru, pentru rolul Hlestakov, din spectacolul "Revizorul", la Teatrul "Anton Pann" din Râmnicu Vâlcea.

La categoria "cel mai bun spectacol de teatru radiofonic" au fost nominalizate următoarele titluri: "Argentina", de Ilinca Stihi, regia artistică Ilinca Stihi, o producție a Societății Române de Radiodifuziune, "Părintele Arsenie Boca - Taina Iubirii", de Ion-Costin Manoliu, regia artistică Nicolae Mărgineanu, o producție a Societății Române de Radiodifuziune, și "Shylock", de Gareth Armstrong, regia artistică Răzvan Popa, o producție a Societății Române de Radiodifuziune.

La categoria "cea mai bună scenografie" au fost nominalizați Vioara Bara, pentru scenografia spectacolului "Scripcarul pe acoperiș", la Teatrul "Regina Maria" din Oradea, Dragoș Buhagiar, pentru scenografia spectacolului "Ultima zi a tinereții", la Teatrul Național "Radu Stanca" din Sibiu, și Nikola Toromanov, pentru scenografia spectacolului "Vizita bătrânei doamne", la Teatrul Național Buc

Arhiva : 2020 | 2018 | 2017 | 2016 | 2015 | 2014 | 2013 | 2012 | 2011 | 2010 | 2009 |
Copyright © 2000 - 2017 SOCIETATEA ROMÂNĂ DE RADIODIFUZIUNE
Str. General Berthelot, Nr. 60-64, RO-010165, București, România
E-mail: webmaster@srr.ro