Ascultă e-teatru

Arhiva TNR în presă

Stela Popescu, la 76 de ani: Îmi doresc să fiu sănătoasă și mă voi bucura de sărbători la New York

Joi, 22 Decembrie 2011 , ora 10.09
 
Wed, 21 Dec 2011 13:45:31 GMT

BUCUREȘTI (MEDIAFAX) - Actrița Stela Popescu, care miercuri a împlinit 76 de ani, a declarat, pentru MEDIAFAX, că își dorește doar să fie sănătoasă în continuare și că se pregătește să meargă la New York, unde va petrece Crăciunul și Revelionul.

Stela Popescu a mai spus că este foarte ocupată de ziua ei, întrucât se pregătește să plece la New York, unde își va petrece sărbătorile.

"Îmi doresc doar să fiu sănătoasă", a spus cunoscuta actriță. "Chiar acum îmi fac bagajele, pentru că mâine plec la New York, unde o să stau zece zile", a mai spus Stela Popescu.

Stela Popescu, una dintre figurile legendare ale teatrului românesc, a fost onorată, în 14 decembrie, cu o stea pe Aleea Celebrităților - Walk of Fame din București.

În cadrul evenimentului, Stela Popescu a declarat că școala de teatru românească este "printre primele trei din lume" și a creat valori care și-ar găsi locul și pe Broadway, unde se află un alt renumit bulevard al celebrităților.

De peste o jumătate de secol, Stela Popescu este una dintre cele mai iubite și celebre actrițe de teatru și film din România. Doamna Teatrului de Revistă "Constantin Tănase" din Capitală este renumită mai ales pentru cuplete celebre pe care le-a făcut de-a lungul anilor alături de nume mari ale scenei românești, precum Ștefan Bănică și Alexandru Arșinel.

Stela Popescu s-a născut pe 21 decembrie 1935, în Bălți, Basarabia. În 1953, a susținut examenul de admitere la facultate și a fost repartizată la Facultatea de Limbă Rusă "Maxim Gorki", la care a renunțat după un an și jumătate. În 1956 a fost admisă la Institutul de Artă Teatrală și Cinematografică, iar în paralel a continuat să susțină spectacole de teatru. La sfârșitul facultății, a fost repartizată la Teatrul din Brașov, iar în perioada 1963 - 1969 a jucat în spectacole la Teatrul de Revistă "Constantin Tănase", ulterior cunoscuta actriță angajându-se la Teatrul de Comedie și continuând colaborarea cu Radioul Public. În paralel, a avut o colaborare cu Revista Românească, sub coordonarea lui Mihai Maximilian, cu care Stela Popescu s-a căsătorit în 1969, după divorțul de Dan Puican.

La Teatrul de Comedie, Stela Popescu a jucat între anii 1969 până în 1993, când a revenit la Teatrul de Revistă "Constantin Tănase", unde colaborează și în prezent.

Printre piesele în care a jucat Stela Popescu la cele două teatre se numără "Omul care a văzut moartea", "Mama Boema", "Boema, slăbiciunea mea". De asemenea, actrița a jucat 18 ani în "Preșul", 12 ani în "Pețitoarea" și 10 ani în "Plicul". Totodată, ea a lucrat de-a lungul anilor cu mari regizori, precum: Sanda Manu, Ion Cojar, Lucian Giurchescu, Valeriu Moisescu.

Între anii 1971-1979 a făcut un cuplul memorabil cu Ștefan Bănică. În 1979, Stela Popescu a început colaborarea cu Alexandru Arșinel, cei doi formând cel mai longeviv cuplu umoristic din România.

Pe de altă parte, Stela Popescu are o activitate intensă și în cinematografie, domeniu în care a debutat în 1958, în pelicula "Alo? Ați greșit numărul". De-a lungul timpului, cunoscuta actriță a jucat în peste 25 de filme, printre care "Nea Mărin miliardar", "Pe malul stâng al Dunării albastre", "În fiecare zi mi-e dor de tine" etc.

Cariera Stelei Popescu s-a îmbinat în mod fericit și cu televiziunea. De la jumătatea anilor '90, Stela Popescu a fost moderatoare a unor emisiuni TV pentru femei, difuzate pe mai multe posturi TV. Totodată, Stela Popescu a jucat în numeroase producții de televiziune, printre care "Cuscrele", "Râzboiul sexelor", "Regina", "Aniela", "Iubire și onoare".

În vara acestui an, Stela Popescu a jucat și pe Broadway, la New York, în spectacolul "O noapte furtunoasă", al Operei Comice pentru Copii din București.

Pentru activitatea sa, Stela Popescu a primit numeroase premii și distincții. La gala Festivalului Comediei Românești - festCO 2011 (ediția a IX-a), Stela Popescu a fost recompensată cu premiul de excelență.

 

Arhiva : 2020 | 2018 | 2017 | 2016 | 2015 | 2014 | 2013 | 2012 | 2011 | 2010 | 2009 |
Copyright © 2000 - 2017 SOCIETATEA ROMÂNĂ DE RADIODIFUZIUNE
Str. General Berthelot, Nr. 60-64, RO-010165, București, România
E-mail: webmaster@srr.ro