Ascultă e-teatru

Arhiva TNR în presă

Sorin Șaguna ar fi împlinit 26 de ani

Luni, 23 Februarie 2015
 

DC News, 23 februarie 2015

Sorin Șaguna – tânărul actor care a pierit anul trecut măcinat de o boală cruntă – ar fi împlinit luni, pe data de 23 februarie, 26 de ani. Absolvise UNATC la clasa maestrului Florin Zamfirescu care spunea despre Sorin că era o speranță a teatrului românesc.

"Era un copil foarte talentat ca dovadă că l-am recomandat multor actori. Am și jucat împreună în piesa "O noapte furtunoasă" la TVR 2. Era un geniu... Ceea ce mai vreau să zic despre Sorin Șaguna este că avea câteva cărți de volume publicate. Era strănepotul Mitropolitului Șaguna. Sorin Șaguna se trăgea dintr-o familie extraordinară. Avea o minte sclipitoare. Sorin Șaguna era un om care putea să țină discursuri, era un spirit viu și curios. Era ce trebuie și uite că s-a sfârșit", spunea Florin Zamfirescu pentru DC News.

Sorin Șaguna, purtător de premiu Oscar în suflet
În 25 de ani, Sorin Șaguna a câștigat o mulțime de premii, dar spunea că acest aspect nu contează. Sorin Șaguna vorbea despre oamenii de rând, pe care îi întâlnim pe stradă, și care poartă în suflet premiul Oscar. Nu puțini sunt cei care spun despre el că purta acest premiu în suflet. "Mi-am dat seama că în lumea artei, premiile nu contează. Sunt atâția oameni minunați care fără niciun fel de atestare sunt minunați. Știți care sunt cei mai mulți dintre ei? Civilii, oamenii care trec pe lângă noi și nu îi băgăm în seamă de foarte multe ori. De fapt, acei oameni sunt valoarea a cel puțin 20 de premii naționale și internaționale. Câți oameni trec pe lângă noi și sunt purtători de Oscar interior?", spunea Sorin Șaguna într-un interviu.

Adrian Șaguna, fratele geamăn al lui Sorin
Fratele lui Sorin, Adrian, a ales o carieră tot în lumea artei. A lucrat la TVR, București FM, iar acum îl puteți asculta la Radio3net Florian Pittiș. Astăzi, 23 februarie, Adrian Șaguna împlinește 26 de ani cu gândul la fratele său care nu mai este printre noi, dar care îl va veghea mereu. Cu această ocazie, mama celor doi artiști a transmis câteva gânduri. "Mă bucur foarte mult de Adiță! Ma bucur că este înconjurat de OAMENI minunați! Cât despre Sorin, apreciez că nu este lăsat în uitare, numai așa rămâne în memoria colectivă! Este o zi foarte grea pentru noi, familia! Nu îmi găsesc cuvintele, sunt bulversată în acest moment!", a spus Elena Șaguna pentru DC News.

In memoriam Sorin Șaguna
În memoria lui Sorin Șaguna, a cărui zi de naștere ar fi fost luni, 23 februarie, site-ul eteatru postează unul dintre spectacolele în care a jucat la Teatrul Național Radiofonic: Ion Valjan sau Fascinația Teatrului (rolul Luică). Scenariu radiofonic de Michaela Gulea și Magda Duțu. Regia artistică: Petru Hadârcă. Spectacolul a fost realizat în seria "Biografii, memorii", în februarie 2012. Ion Valjan sau Fascinația Teatrului se va și difuza luni, 23 februarie 2015, de la ora 23.05, la Radio România Actualități.

Arhiva : 2020 | 2018 | 2017 | 2016 | 2015 | 2014 | 2013 | 2012 | 2011 | 2010 | 2009 |
Copyright © 2000 - 2017 SOCIETATEA ROMÂNĂ DE RADIODIFUZIUNE
Str. General Berthelot, Nr. 60-64, RO-010165, București, România
E-mail: webmaster@srr.ro