Ascultă e-teatru

Arhiva TNR în presă

Activitatea Comisiei pentru cultură și media din Senat

Miercuri, 15 Ianuarie 2014 , ora 15.50
 
RADIO ROMÂNIA ACTUALITĂȚI (14 ianuarie 2014, ora 18:09) - Comisia pentru cultură și media din Senat și-a exprimat regretul că instituțiile de presă Radio România Actualități și Agerpres nu au putut beneficia de acreditare pentru a participa la întâlnirea cu jurnaliștii pe care subsecretarul de stat american, Victoria Nuland, a avut-o la București, se arată într-un comunicat al Comisiei de cultură remis Agerpres. În document se precizează faptul că prin instituirea unei selecții caracterizate printr-un grad înalt de subiectivitate, media publice din România a fost desconsiderate, limitându-se accesul la informare pentru o parte importantă a publicului. Întrebat fiind dacă Radioul Public ar putea avea reacții internaționale în urma acestui incident, președintele director general al Societății Române de Radiodifuziune, Ovidiu Miculescu, prezent astăzi la Comisia de Cultură a Senatului, a afirmat că este posibil.

Ovidiu Miculescu: La nivel de corporație, noi informăm aproape cinci milioane de oameni pe zi și cred și sunt convins că era normal să fim acolo. Este vorba despre un post public, probabil cel mai important din România în momentul acesta, căruia nu i-a fost permis accesul la o manifestare, la o ieșire publică a unui important demnitar american, care, de altfel, a avut un comportament absolut excepțional.

Realizator: O delegație a SRR a fost astăzi audiată de Comisia de cultură de la Senat, în legătură cu activitatea Radioului Public în 2013, și prioritățile instituției pentru anul în curs. Conducerea SRR a fost felicitată de membrii comisiei, pentru respectarea misiunii publice și pentru toate evenimentele și campaniile derulate. Radio România este media cu cea mai mare expunere constantă din țară, posturile SRR însumând aproximativ cinci milioane de ascultători pe zi, a precizat președintele director general al SRR, Ovidiu Miculescu. Acesta a mai spus că prioritățile Radioului Public în 2014 sunt: dezvoltarea puternică online, îmbunătățirea acoperirii naționale, dar și continuarea creării de programe competitive, bazate pe informații echilibrate și echidistante. El a afirmat că procentul de informații culturale de la Radioul Public, de 14,85%, este unul din cele mai ridicate din Europa pe acest format. Ovidiu Miculescu a arătat că în 2014 Radioul Public va continua să organizeze evenimente de cultură, precum Festivalul de Teatru Radiofonic, sub patronajul Casei Regale și al Ministerului Culturii, Festivalul Internațional al Orchestrelor, Târgul de carte Gaudeamus, dar și alte evenimente publice off-air

Arhiva : 2020 | 2018 | 2017 | 2016 | 2015 | 2014 | 2013 | 2012 | 2011 | 2010 | 2009 |
Copyright © 2000 - 2017 SOCIETATEA ROMÂNĂ DE RADIODIFUZIUNE
Str. General Berthelot, Nr. 60-64, RO-010165, București, România
E-mail: webmaster@srr.ro