Ascultă e-teatru

Arhiva TNR în presă

Festivalul Comediei Românești - festCO 2011, la a IX-a ediție

Vineri, 10 Iunie 2011
 

București, 10 iun 2011/Agerpres/ - Festivalul Comediei Românești - festCO 2011, ediția a IX-a, care se va desfășura în perioada 10-17 iunie, propune publicului o gamă variată de forme de spectacol - teatru non-verbal, musical, teatru de revistă, teatru de magie, teatru pentru copii și teatru de stradă.

Organizat de Teatrul de Comedie, festivalul va fi realizat cu sprijinul Primăriei Municipiului București și al Ministerului Culturii și Patrimoniului Național.

Pe scenele sălilor Teatrului de Comedie și pe alte scene convenționale și neconvenționale din București și din țară vor fi prezentate spectacole ale Teatrului de Comedie, Teatrului Odeon, Teatrului 'Constantin Tănase', Teatrului Tineretului Piatra Neamț, Teatrului Național 'Radu Stanca' Sibiu, Teatrului Dramatic 'I. D. Sîrbu' Petroșani, Teatrul Național 'Vasile Alecsandri' din Iași, Companiei de Teatru Passe Partout 'Dan Puric', la Clubul Țăranului Român și Muzeul Național la Literaturii Române.

În Centrul istoric, pe străzile aflate în zona Teatrului de Comedie, vor putea fi urmărite scurte momente de teatru de stradă.

Secțiunea Dialoguri festCO va avea loc la Sala Studio. Comedie 50, primul dialog cu publicul, este dedicat Teatrului de Comedie, aflat la semicentenar. Marina Constantinescu, susținută de actori și regizori importanți, va evoca momente semnificative din istoria acestui teatru.

Organizatorii le propun celor interesați să asculte momente din arhiva 'Ora veselă' - lansată la 17 ianuarie 1929 -, cea mai veche emisiune de divertisment a Radiodifuziunii Române.

Seria Dialogurilor festCO se încheie cu dezbaterea 'Cine mai scrie comedie românească?', moderată de Cristina Modreanu, la care sunt invitați critici, dramaturgi și regizori preocupați de fenomenul teatral contemporan.

Site-ul www.eteatru.ro, susținut de Radiodifuziunea Română, transmite nonstop teatru radiofonic.

În acest an, lectura textului câștigător al premiului I la Concursul de Comedie Românească se va transforma într-o înregistrare radio cu public în regia lui Mihai Lungeanu.

La Gala festCO se vor decerna premiile Festivalului Comediei Românești și premiile Concursului de Comedie Românească, ediția a VI-a.

FestCo se va încheia cu premiera spectacolului Teatrului de Comedie 'O scrisoare pierdută' de I. L. Caragiale, regia Alexandru Dabija, decor Puiu Antemir, costume Anca Răduță, muzica Ada Milea, cu Marcel Iureș, George Mihăiță, Valentin Teodosiu, Marius Florea Vizante, Dorina Chiriac, Mihaela Teleoacă, Dragoș Huluba, Florin Dobrovici, Eugen Racoți, Dan Rădulescu.

Arhiva : 2020 | 2018 | 2017 | 2016 | 2015 | 2014 | 2013 | 2012 | 2011 | 2010 | 2009 |
Copyright © 2000 - 2017 SOCIETATEA ROMÂNĂ DE RADIODIFUZIUNE
Str. General Berthelot, Nr. 60-64, RO-010165, București, România
E-mail: webmaster@srr.ro