Ascultă e-teatru

Arhiva TNR în presă

SRR și SRTv vor folosi 15% din sumeledin publicitate pentru producții culturale autohtone

Miercuri, 5 Iunie 2013
 

București, 4 iun 2013/Agerpres/ - Comisia de cultură din Camera Deputaților a adoptat raport favorabil la propunerea legislativă pentru completarea Legii nr. 41/1994 privind organizarea și funcționarea Societății Române de Radiodifuziune (SRR) și Societății Române de Televiziune (SRTv) care vizează ca minimum 15% din sumele încasate din publicitate să fie folosite pentru producțiile autohtone.

'Conform Legii în vigoare SRTv plătea către Centrul Național al Cinematografiei (CNC) un cuantum de 19% din valoarea întregii sume de publicitate încasată. Conform modificării făcute astăzi (marți-n.r.) (...) a rămas un cuantum de 4% plătit din această sumă încasată din publicitate, cei 15%, diferența de la 4 la 19 cât era în prima faza, constituindu-se ca o notă de obligativitate către SRTv pentru a fi folosiți pentru producții culturale proprii autohtone, cu artiști români. S-a observat în ultima perioadă o lipsă a acestor producții - respectiv teatru tv, teatru radiofonic. Aceste sume, în loc să meargă către CNC vor rămâne la SRR și SRTV pentru a fi utilizate, sau chiar mai mult, lăsăm la latitudinea domniilor lor, dar minimum 15 % din din sumele încasate din publicitate să meargă către producția autohtonă', a declarat președintele Comisiei de cultură, liberalul Gigel Știrbu.

Prezenți la dezbateri președintele-director general al SRTv, Claudiu Săftoiu, și directorul economic al SRR, Constantin Pușcaș, au fost de acord cu modificare adusă legii privind organizarea și funcționarea celor două societăți.

'SRTv așteaptă de multă vreme să se facă un pas înainte în ceea ce privește deblocarea relației cu CNC. Din 2005 cred că mai puțin de un an a trebuit să treacă pentru ca TVR să nu mai poată plăti această contribuție către CNC. Susținem inițiativa dumneavoastră cu atât mai mult cu cât ea vine foarte repede după întâlnirea noastră din martie. Sunt convins că atâta vreme cât susțineți că doriți să faceți un bine SRTv, acesta trebuie să fie un bine dus până la capăt. Din punctul nostru de vedere posibilitatea ca din veniturile din publicitate să putem, prin lege, să direcționăm un procent semnificativ către producțiile autohtone și producții de televiziune de teatru și seriale de televiziune (...) reprezintă ajutorul necesar pentru ca grilele și oferta Televiziunii Publice să se schimbe semnificativ în mod pozitiv', a adăugat Claudiu Săftoiu.


Arhiva : 2020 | 2018 | 2017 | 2016 | 2015 | 2014 | 2013 | 2012 | 2011 | 2010 | 2009 |
Copyright © 2000 - 2017 SOCIETATEA ROMÂNĂ DE RADIODIFUZIUNE
Str. General Berthelot, Nr. 60-64, RO-010165, București, România
E-mail: webmaster@srr.ro