Ascultă e-teatru

Arhiva TNR în presă

Spectacol al Teatrului Național ''Radu Stanca'' din Sibiu, programat special pentru juriul UNITER

Joi, 14 Aprilie 2011
 
Spectacol al Teatrului Național "Radu Stanca" din Sibiu, programat special pentru juriul UNITER


Wed, 13 Apr 2011 18:22:04 GMT
SIBIU (MEDIAFAX) - Spectacolul "Felii" al Teatrului Național "Radu Stanca" (TNRS) din Sibiu a fost programat, duminică, special pentru juriul UNITER, care o va urmări pe actrița Ofelia Popii, nominalizată la categoria "cea mai bună actriță în rol principal", transmite corespondentul MEDIAFAX.

Potrivit unui comunicat de presă transmis, miercuri, de TNRS, spectacolul "Felii", cu Ofelia Popii, va fi prezentat, duminică, de la ora 18.00, special pentru juriul UNITER.

Juriul final care va decide câștigătorii ediției din acest an ai premiilor UNITER este format din scenografa Maria Miu, regizorul Alexandru Berceanu, criticul de teatru Ion Parhon, actrița Ozana Oancea și teatrologul Sebastian Vlad Popa.

Aceștia vor participa la spectacolul de la Sibiu și o vor urmări pe Ofelia Popii în cele șapte roluri interpretate în spectacolul "Felii", actrița fiind nominalizată la categoria "cea mai bună actriță în rol principal".

"Spectacolul o aduce pe scenă pe Ofelia Popii, care interpretează cameleonic rolul a șapte personaje, șapte femei al căror destin se schimbă odată cu moartea unui bărbat", se arată în comunicat.

Potrivit sursei citate, "Felii" a avut premiera anul trecut, în 2 octombrie, și are la bază un scenariu scris de Lia Bugnar.

Producția se bucură, de asemenea, de o versiune radiofonică prezentată în premieră în 24 ianuarie 2011 la Teatrul Național Radiofonic ca o coproducție între Radio România Cultural și Teatrul Național "Radu Stanca" Sibiu, în cadrul proiectului "Dramaturgi români contemporani".

Potrivit reprezentanților TNRS, aceasta este a treia nominalizare a actriței Ofelia Polii la premiile UNITER.

Actrița a mai fost nominalizată, în 2009, pentru rolul Bess din spectacolul "Breaking the Waves sau Viața binecuvântată a lui Bess", în regia lui Radu Alexandru Nica, și, în 2007, pentru rolul Mefisto din spectacolul "Faust", pentru care a primit premiul la categoria "cea mai bună actriță în rol principal".

În anul 2011, la aceeași categorie au mai fost nominalizate de către UNITER actrițele Petronela Grigorescu și Maia Morgenstern.

Cea de-a XIX-a ediție a Galei Premiilor UNITER va avea loc în 18 aprilie, de la ora 21.00, și va fi transmisă în direct pe TVR 1 și Radio România Cultural.
Arhiva : 2020 | 2018 | 2017 | 2016 | 2015 | 2014 | 2013 | 2012 | 2011 | 2010 | 2009 |
Copyright © 2000 - 2017 SOCIETATEA ROMÂNĂ DE RADIODIFUZIUNE
Str. General Berthelot, Nr. 60-64, RO-010165, București, România
E-mail: webmaster@srr.ro