Ascultă e-teatru

Arhiva TNR în presă

A fost o provocare și mă bucur că efortul nostru e apreciat

Joi, 3 Martie 2011
 

SIBIU (MEDIAFAX) - Actrița Ofelia Popii, nominalizată la premiile UNITER la categoria "cea mai bună actriță în rol principal" pentru piesa "Felii", a declarat, miercuri, că spectacolul a fost "o provocare" și se bucură că efortul întregii echipe a fost apreciat de specialiști și de public.

Actrița Teatrului Național "Radu Stanca" (TNRS) din Sibiu, Ofelia Popii, nominalizată la premiile UNITER pentru "cea mai bună actriță în rol principal", susține, într-un comunicat de presă transmis miercuri, că o "bucură vestea" nominalizării, transmite corespondentul MEDIAFAX.

"Mă bucură vestea, iar primul meu gând se îndreaptă spre echipa de creatori alături de care am construit acest spectacol și, în special, spre Lia Bugnar, care mi-a oferit un text extraordinar de frumos și m-a ajutat să întrupez aceste felii de viață. Apoi aș vrea să îi amintesc pe Dragoș Buhagiar, Florin Fieroiu și Vlaicu Golcea. Mă bucur mult că directorul teatrului a propus acest spectacol. A fost o provocare și mă bucur că efortul nostru este apreciat atât de critici, cât și de publicul larg", a declarat Ofelia Popii.

Potrivit sursei citate, spectacolul "Felii" a avut premiera anul trecut, în 2 octombrie, și are la bază un scenariu scris de Lia Bugnar.

Spectacolul o aduce pe scenă pe Ofelia Popii, care interpretează "cameleonic" rolul a șapte personaje al căror destin se schimbă odată cu moartea unui bărbat.

Producția se bucură, de asemenea, de o versiune radiofonică prezentată în premieră pe 24 ianuarie 2011 la Teatrul Național Radiofonic, ca un parteneriat între Radio România Cultural și Teatrul Național "Radu Stanca" Sibiu, în cadrul proiectului "Dramaturgi români contemporani".

Potrivit reprezentanților TNRS, aceasta este a treia nominalizare a actriței Ofelia Polii la premiile UNITER.

Actrița a mai fost nominalizată, în 2009, pentru rolul Bess din spectacolul "Breaking the Waves sau Viața binecuvântată a lui Bess", în regia lui Radu Alexandru Nica, și, în 2007, pentru rolul Mefisto din spectacolul "Faust", pentru care a primit premiul la categoria "cea mai bună actriță în rol principal".

Uniunea Teatrală din România a anunțat, marți, lista de nominalizări pentru cea de-a XIX-a ediție a premiilor UNITER.

La categoria "cea mai bună actriță în rol principal" sunt nominalizate Petronela Grigorescu, Maia Morgenstern și Ofelia Popii.

Juriul desemnat pentru a face nominalizările a fost format din criticii de teatru Andreea Dumitru, Doina Modola și Ludmila Patlanjoglu.

Gala premiilor UNITER va avea loc în 18 aprilie 2011.Arhiva : 2020 | 2018 | 2017 | 2016 | 2015 | 2014 | 2013 | 2012 | 2011 | 2010 | 2009 |
Copyright © 2000 - 2017 SOCIETATEA ROMÂNĂ DE RADIODIFUZIUNE
Str. General Berthelot, Nr. 60-64, RO-010165, București, România
E-mail: webmaster@srr.ro